Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přítel znásilněné Indky: Kolemjdoucí i policisté nás nechali ležet na ulici

Autor: ČTK, mok - 
5. ledna 2013
08:45

Ponížená, zbitá a svlečená..Indka Nirbhaya (†23), která byla obětí hromadného znásilnění, ležela se svým přítelem desítky minut na ulici v Dillí a nikdo jim nepomohl. Policie ani kolemjdoucí si jich nevšímali.

Přítel znásilněné studenky popsal televizní stanici Zee News děsivé okamžiky ze dne 16. prosince. Tehdy se vracel se svou přítelkyní z kina, kde promítali film Pí a jeho život. Cesta domů byla pro ně osudná.

Když je totiž nemohl vzít taxík, rozhodli se cestovat soukromým autobusem, kde se stali terčem šesti násilníků. Ti začali pár nejprve urážet, pak je zbili železnou tyčí a mladou Indku znásilnili. K útočníkům se navíc přidal i řidič autobusu. "Tvrdě jsem se s třemi z nich pral. Rozdával jsem jim tvrdé rány. Ale další dva mě pak zasáhli železnou tyčí," popisoval hrůzné zážitky.

 Jeho přítelkyně se snažila přivolat policii mobilem, ale násilníci jí ho vzali. Po znásilnění vyhodili těla obou obětí na silnici. Muž mával na kolemjedoucí cyklisty, rikši a automobily. "Zpomalili, podívali se na naše nahá těla a ujeli," vyprávěl muž.

Po desítkách minut přijeli tři policejní vozy, ale policisté se prý hádali, pod koho případ spadá, zatímco oběti žádaly o oblečení a sanitku. Muž pak strávil další čtyři dny na policii, aby pomohl ve vyšetřování.

Než Nirbhaya zemřela, stačil ji navštívit v nemocnici, kde slíbil, že za ni bude bojovat. "Všechny nás svou odvahou probudila," prohlásil.

 

 

 

12356 ( 6. ledna 2013 02:37 )

nbcz, dovedu si to zive predstavit

e.44 ( 6. ledna 2013 02:23 )

"Více než polovina indických mužů nevidí na znásilnění nic špatného. Obvinění ze znásilnění čelí také množství indických politiků." Ti politici určitě nepatří do nízké kasty. Ale ty se nezastat cikánů nebo jiný svoloče, nemohla bys usnout. Přitom právě z Něnecka přichází nejvíc zpráv(kromě Indie) o tom, jak tahle svoloč vraždí, znásilňuje a zohavuje ženy a dívky i z vlastní rodiny. Nemaj žádný práva, nic nesměj, nejsou nic, míň než věc.

12356 ( 5. ledna 2013 21:26 )

U nas to uz bylo aktualni a ja mela vzdycky druhe vanoce, pri pohledu na meho muze, jak se pri rozbalovani davil

12356 ( 5. ledna 2013 21:20 )

A sixth suspect was listed as 17 and was expected to be tried in a juvenile court, where the maximum sentence would be three years in a reform facility.

12356 ( 5. ledna 2013 20:15 )

Kumar Vishwanathan

Zobrazit celou diskusi