Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Internet se směje Klausovi: Amnestií chce osvobodit zloděje propisek

Autor: simao, INT - 
3. ledna 2013
17:53

Prezident Václav Klaus je vystaven pořádné dávce kritiky za rozsáhlou amnestii, kterou na Nový rok vyhlásil. Vedle ní sklidil i posměšky. Lidé se baví třeba tím, že znají pravý důvod amnestie - prominout drobné krádeže, jako bylo třeba zmizelé chilské pero.

Aféru s protokolárním perem, které si Václav Klaus bezelstně přivlastnil v Chile, připomněli vtipálci na internetu v souvislosti s rozsáhlou amnestií, kterou prezident vyhlásil. Jejím pravým důvodem má být právě prominutí podobných drobných zlodějin.

Další vtípky si pak Klause dobírají za to, že zatímco se české vládě nedaří nastartovat ekonomický růst, ruku v ruce s Nečasem alespoň nastartoval růst kriminality.

A nebo třeba znáte tenhle? Ředitel jednoho podniku se ptá podivně vyhlížejícího zájemce o práci: Proč jste odešel z předchozího místa?“ Muž odpoví: „Musel jsem. Přišla Klausova amnestie.“

Najdou se ale i básnické pokusy. Třeba tenhle, který koluje po Facebooku:

Čepro, Rolins, Pomeje,

Vašek pouští zloděje.

Manažeři z Unionu,

vesele už běží domů,

Pitr Tomáš, soudce Berka,

- volná je Wajglova dcerka,

Hlava mi to nebere,

Vašek se s tím nes*re.

Jen mi řekni hlavo země,

neděláš ty vola ze mě?

Proti Klausově amnestii se pak ozval třeba i bavič Ruda z Ostravy.

Klause, který amnestii navrhl, a premiéra Nečase, jenž se pod ní také podepsal, však nyní peskuje opoziční ČSSD. A srandu si rozhodně nedělá.

"Pokládáme za skandální fakt, že amnestie osvobodí aktéry velkých hospodářských kauz včetně tunelování bank i firem, podvodů při privatizaci či miliardových daňových úniků," uvedl předseda ČSSD Sobotka, který se chystá vyvolat hlasování o nedůvěře Nečasově vládě.

Na internetu to přitom kdosi okomentoval dalším vtipem. Víte, proč Klaus rozdal tolik amnestií? Až mu skončí úřad, chtěl by si sednout se starými kámoši na kafe. Ale ne za katr.

itartas ( 11. března 2013 20:33 )

itartas ( 11. března 2013 20:32 )

itartas ( 11. března 2013 20:32 )

jsi odporný chudák

joudajoudovy ( 6. ledna 2013 08:44 )

vrana k vrane seda, krysa krysu nepotopi, zlodej nepodtrhne zlodeje, tunelar s tunelarem, ruce si mnou. vyse jmenovana sebranko, nasi zem muzete planyrovat i nadale, i s bozi pomoci, kterym jsi jejich statky navratila... kazdy cin , ma byt po zasluze potrestan!

warmen520 ( 4. ledna 2013 12:14 )

zdravim hele nic proti no tak co ukradl pero vsadím se že i vy jste ukradly pár věcí a nikdo vás tolik neztrapňoval. určitě ani vy nejste lidi co jsou dokonalý nic nepokazí nepokradou nebo tak tak se nesmějte jemu nejste o nic lepší , dokázal toho mnohem víc než vy vy jste neudělali vůbec nic udělal pro českou republiku hodně já jsem ze Slovenska jste prostě ubohí!..

Zobrazit celou diskusi