Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Genetické testy v pražské zoo potvrdily: Gorilí mládě je kluk!

Autor: Tereza Hodáliková - 
3. ledna 2013
15:20

Výsledky genetických testů gorilího mláděte dorazily včera do pražské zoo. Ze zbytku pupeční šňůry Kijivu pracovníci laboratoře zjistili, že nejmladší přírůstek pražské gorilí rodiny je kluk!

Potvrdili se tak slova ředitele zoo Miroslava Bobka, který na základě fotek, který mu Blesk poskytl, odhadl, že to bude zase kluk! „Nyní je jisté to, co se v minulých dnech jevilo pravděpodobné: jde o samečka,“ potvrdil mluvčí pražské zoo Michal Šťastný.

Návštěvníci budou vybírat jméno

Návštěvníci zoo budou moci navíc vybrat jméno pro gorilího kluka. Své nápady mohou vhazovat do schránky v Pavilonu goril. „Autor vybraného návrhu obdrží kartu Fanklubu Zoo Praha, která vedle neomezeného počtu vstupů do zahrady umožňuje čerpat bonusy v celkové hodnotě 10 000 Kč,“ nalákal návštěvníky mluvčí.

Kiburi na mládě nežárlí

Podle Michala Šťastného se chovatelé obávali, aby Kiburi na mládě nežárlil tak, jako to dokázala třeba Moja! To se ale naštěstí nepotvrdilo... A že je v gorilí rodině vše v naprostém pořádku potvrzuje i chování gorilí tety Shindy, která se stará hned od narození a dokonce pouhé čtyři dny po porodu nosila malého na zádech.

bejsbolman ( 4. ledna 2013 16:34 )

 vypadá jak narozenej cikán,ale vopice je aspon užitečnej tvor.

chiara1111 ( 4. ledna 2013 14:58 )

Ako im je dobre

naidka ( 4. ledna 2013 14:36 )

Blesk má na tom taky svoji zásluhu , jenom to neumí správně napsat: Potvrdili se tak slova ředitele zoo Miroslava Bobka, který na základě fotek, který mu Blesk poskytl, odhadl, že to bude zase kluk!

blekyn2012 ( 4. ledna 2013 14:29 )

To je dobrá zpráva, jistě z malého gorilího chlapečka vyroste pořádně plodný samec, jako je Richard a za pár let zplodí spoustu dalších gorilátek! Hodně zdraví tomu úžasnému miminku , a ať dostane nějaké hezké jméno .

Zobrazit celou diskusi