Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Narodil se malý diktátor: Manželka Kim Čong-una prý porodila!

Autor: shp, ČTK - 
3. ledna 2013
10:09

V Severní Koreji se nejspíš narodil malý diktátor! Televizní záběry první dámy KLDR, manželky vůdce Kim Čong-una, z oficiálních novoročních oslav totiž naznačují, že pravděpodobně nedávno porodila.

Těhotenství sličné Kim Čong-unovy ženy Ri Sol-ču bylo odhaleno 17. prosince na vzpomínkové akci u příležitosti ročního výročí úmrtí Kim Čong-unova otce Kim Čong-ila. Ri Sol-ču na obřad přišla v tradičním smutečním korejském oděvu černé barvy, který jen stěží skrýval její výrazně se vzdouvající bříško.

Na veřejnosti hned po porodu?

Na nejnovějších záběrech z Nového roku má na sobě Ri vypasovaný kostýmek vínové barvy, který zdůrazňuje opět útlý pas první dámy. „Zdá se, že Ri porodila,“ konstatoval nejmenovaný člen jihokorejské vlády. „Bříško Ri Sol-ču se během 11 dní zmenšilo. Objevila se na veřejnosti hned po porodu?" táže se jihokorejský deník Čoson ilbo.

Čtvrtý diktátor v řadě

Spekulace o tom, že Kim a Ri čekají potomka, se objevily již v říjnu, když se Ri ukázala po 50 dnech nepřítomnosti znovu na veřejnosti. Severní Korea je jedinou komunistickou dynastií na světě a Kim Čong-unův potomek by se mohl stát již čtvrtým v řadě vůdců téhož rodu. Kim Čong-un se ocitl v čele izolovaného komunistického státu po smrti svého otce Kim

Manželka po boku vůdce – věc v KLDR nevídaná

Čong-ila loni v prosinci. O jeho sňatku se veřejnost dozvěděla v červenci ze státních médií, která zveřejnila fotografii jeho choti.  Objevení Ri Sol-ču po boku Kim Čong-una znamenalo výrazný odklon od politiky Kim Čong-ila, který se nikdy na veřejnosti neukázal s žádnou ze svých manželek či partnerek.

xxyy ( 4. ledna 2013 03:05 )

xxyy ( 4. ledna 2013 03:04 )

Jenže u nich je to diktátorství vážně dědičný

djaba ( 3. ledna 2013 22:38 )

Diktátorů není nikdy dost.

inqizitor ( 3. ledna 2013 17:41 )

pěkný nadpis

scaramonte ( 3. ledna 2013 16:11 )

To se tak říká, je to jen podobenství. Znamená to, že bulvár zas tahá třísku z oka kohosi po kom mu nic není a tomu kdo tam nosí kládu přímo jemu pod nosem ji tam nechává nosit bez povšimnutí, o to go ... i když: Pera si všimli! Přitom právě to byla taková kravina. Tyhle pera si podepisující státníci běžně nechávají.

Zobrazit celou diskusi