Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hasiči měli v Praze rušnou noc! Zasahovali více než jiné roky!

Silvestr byl letos pro hasiče rušnější než v minulých letech.
Silvestr byl letos pro hasiče rušnější než v minulých letech.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
1. ledna 2013
12:11

Hasiči měli během letošních oslav příchodu nového roku víc práce než v předchozích letech. Nejčastěji hořeli kontejnery a automobily. Na oddělení popálenin byl v noci přijat také chlapec, který hasil vánoční stromek.

Škody za celkem více než 600.000 korun zaznamenali hasiči, kteří zasahovali v souvislosti s oslavami u 42 případů, přičemž 37 z nich byly požáry. "Jejich počet byl ve srovnání s jinými roky nadprůměrný," sdělil hasičský vyšetřovatel Martin Kavka. Většinou podle něj hořely plastové kontejnery. Hasiči ale řešili také poškození dvou automobilů, u kterých škoda přesáhla 250.000 korun. Příčinou desítek požárů bylo prý většinou neopatrné zacházení se zábavní pyrotechnikou.

Lůžka jediné pražské záchytné stanice v Nemocnici Na Bulovce byla už v pondělí odpoledne téměř plná a po 22:00 nebylo podle mluvčího nemocnice Martina Šalka volné žádné z celkem 15 míst. Využitá kapacita záchytky není podle něj nic výjimečného už vzhledem k počtu lůžek připadajících na více než milionovou Prahu. Stanice je prý běžně zcela obsazena i ve všední dny, rozdíl bývá pouze v tom, že se zaplní až po půlnoci.

Na popáleninovém oddělení pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady měla Silvestrovská noc klidný průběh. "Příjem na jednotku intenzivní péče nebyl zvýšený. Mírné navýšení bylo na ambulanci - ošetřovali jsme drobná poranění na rukou v důsledku zacházení s pyrotechnikou," uvedl mluvčí Lukáš Matýsek. Už v pondělí odpoledne přijali na oddělení muže z Teplic, který má popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla po výbuchu podomácku vyrobené výbušniny. "Jeho stav je stabilizovaný, do dvou až tří týdnů by mohl jít domů," uvedl Matýsek. Na standardní oddělní popálenin byl v noci přijat také chlapec, který hasil vánoční stromek.

Zobrazit celou diskusi