Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlak smetl auto na přejezdu: Zemřela matka tří dětí a její přítel

Autor: INT, mok - 
31. prosince 2012
17:39

Chtěli si ušetřit pár minut čekání a to je stálo život. Jarmila (†42) a Jozef (†32) měli právě namřeno za rodiči, když je srazil rychlík na železničním přejezdu. Nehoda se přitom nemusela stát, stačilo počkat, až se zvednou závory.

Kvůli hloupé chybě vyhasly dva životy krátce před Silvestrem. Maminka tří dětí Jarmila a dvaatřicetiletý Jozef měli namířeno k rodičům, kam už nedojeli. Na železničním přejezdu se totiž srazili s rychlíkem. Ten je tlačil asi 200 metrů před sebou.

Neštěstí si nikdo nedokáže vysvětlit, Jozef byl prý vždy opatrný řidič, který nehazardoval. "Občas mě vezl do nemocnice do Rožňavy nebo do Košic a byl velmi opatrný a nikdy neriskoval," říká otec Jarmily Ľudovít Szántó.

Podle jedné ze sousedek vjel na přejezd poté, co byly závory už pěkně dlouhou chvíli dole a vypadalo to, že se jedná o nějakou poruchu. Ačkoliv se několik řidičů odvážilo a přejeli trať v pořádku, pro něj a Jarmilu se to stalo osudným.

Tatínek Jarmily se smutnou zprávu dozvěděl až z Česka, kde bydlí jeho druhá dcera. Ta mu zavolala, když zahlédla snímky z nehody na internetu a auto ji bylo povědomé. Když se Jarmile a Jozefovi snažil dovolat, bylo už pozdě.

boball ( 1. ledna 2013 10:37 )

Páni,to je logika,já budu raději bez nabíječe,než schnilá

amalia ( 31. prosince 2012 22:12 )

souhlasím, ale mé rodině došlo k podobné tragédii na přejezdu se závorami, které spadly až když byl nárazník dobře zapasován do dveří dodávky a zhruba 50 m za přejezdem, bratr má sešroubovanou nohu a nikdy už nebude normálně chodit, ale jeho tchán je mrtvý, bohužel vina ZZ na straně drah

fandamilan ( 31. prosince 2012 21:49 )

Havárek s vlakem je dost,ale za 99.9% mohou řidiči svou blbostí a frajerstvím.Hold jsme hloupí a ubozí češi či Slováci.

fandamilan ( 31. prosince 2012 21:46 )

Skoda jí.Pěkná baba. S pitomcem za volantem.Co s tím?Zrušíme kolejovou dopravu.S těmito lidmi nemám slitování.

gogo ( 31. prosince 2012 21:43 )

Najde se v Blesku někdy jediný článek kde by nebyly pravopisné chyby ??? Neuvěřitelné ...

Zobrazit celou diskusi