Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Netradiční přípitek: Jednoduché koktejly pro každého

Autor: str - 
31. prosince 2012
07:00

Zkuste si letos místo sektu připít o půlnoci nějakým jednoduchým koktejlem! Pro inspiraci jsme zašli do Tretter´s baru, jednoho z nejznámějších pražských podniků.

Gin fizz
Gin fiz Gin fiz | Foto Blesk - David Malík

Suroviny: 40 ml ginu, 20 ml citronové šťávy, 20 ml cukrového sirupu (nebo 2 lžičky cukru), sodovka na dolití (cca 120 ml) Postup: Do šejkru s ledem odměříme gin, citronovou šťávu a cukrový sirup a protřepeme. Nalijeme přes sítko do vyšší sklenice a doplníme sodovkou. Zdobíme kouskem citronové kůry, případně koktejlovou třešní.

See Breeze See Breeze | Foto Blesk - David Malík
See Breeze

Suroviny: 40 ml vodky, šťáva z ½ růžového grepu, 50 ml brusinkového džusu Postup: Do předem vychlazené skleničky dáme kostky ledu, odměříme suroviny, dobře promícháme. Ozdobíme plátkem grepu a vložíme brčko.

Piňa Colada 
Piňa Colada Piňa Colada | Foto Blesk - David Malík

Suroviny: 50 ml bílého nebo tmavého rumu, 20 ml kokosového sirupu, 20 ml smetany, 100 ml ananasového džusu Postup: Všechny suroviny dávkujeme do šejkru, plného kostek ledu. Dobře protřepeme, přes sítko nalijeme do vyšší sklenice na kostky ledu. Můžeme ozdobit koktejlovou třešní, plátkem ananasu apod. Tip Blesku: Ledovou tříšť si vyrobíme z kostek ledu, které dáme do mikrotenového sáčku a roztlučeme je paličkou na maso.

Bellini Bellini | Foto Blesk - David Malík
Bellini

Suroviny: 1/2 čerstvé oloupané nebo kompotované broskve, 10 ml broskvového likéru (nebo broskvové vodky), 10 ml citronové šťávy, cukr, sekt Postup: Všechny suroviny kromě sektu dáme do mixéru a uděláme broskvové pyré. Ochutnáme a případně dosladíme. Pyré nalijeme do sektové sklenice a dolijeme suchým šumivým vínem. Pro větší společnost si pyré můžeme předem připravit do karafy, sekt servírujeme zvlášť a každý si pak namixuje sílu drinku podle sebe. Nejobvyklejší je poměr 1/3 pyré a 2/3 sektu

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi