Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smetana po propuštění z vězení: Na zadek už si sahat nenechám!

Autor: Jiří Čada - 
22. prosince 2012
09:50

Rapotickou věznici na Vysočině v sobotu krátce po osmé hodině opustil Roman Smetana (30). Bývalý šofér olomoucké městské hromadné dopravy, si za namalování tykadel politikům na předvolebních plakátech v roce 2010, odseděl s jednou přestávkou ve věznicích rovných sto dnů.

Před rapotickou věznicí na Romana Smetanu čekal jeho kamarád a bývalý kolega řidič Jiří Středa, shodou okolností v současnosti bachař věznice v Olomouci.

„Přivezl jsem mu teplý kabát až ho pustí ven,“ řekl Blesku muž, který už od časného rána s kabátem v ruce přešlapoval před věznicí. Jemu také Smetana po té co ve věznici odmítl důkladnou vězeňskou prohlídku, poslal dopis, ve kterém popsal následný drsný zákrok bachařů proti němu.

Na zadek si už sahat nenechám

„Desetkrát jsem se té prohlídce podrobil a po jedenácté jsem si řekl dost,“ líčil bezprostředně po opuštění vězení Roman Smetana své zážitky novinářům.

„Nekladl jsem odpor ani fyzický ani jsem jim nic neříkal. Řvali jak zvířata a zalehli mě,“ popslal bývalý vězeň zákrok bachařů na něho.

„Už si rozhodně od nikoho na zadek šahat nenechám. Nebyl jsem rozhodně typ vězně, který by v těch místech něco skrýval. Nic tam nenašli, navíc jsem se krátce před tím sprchoval,“ postěžoval si už pak s úsměvem.

Video  Rozhovor s řidičem Tykadlo  - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Na vězenkou službu si prý nehodlá stěžovat. Netušil jaký mediální rozruch jeho dopis z vězení vyvolá.

„Chovali se ke mně ještě celkem slušně. Myslím, že kdybych byl cikán, dostal bych víc,“ řekl.

Do vězení už nenastoupím

Posledních devět dnů strávil Smetana na samotce a vůbec prý nevěděl co jeho dopis venku způsobil.

„Já tam neměl žádné informace co se venku děje. Bachaři tomu říkají „díra“, ale je to cela pro dva vězně, kde přes den jsou lůžka zamčená, takže si nemůžete sednout ani lehnout. Čas tam utíká strašně pomalu,“ vysvětloval Roman Smetana.

Přiznal, že se domů těší na Vánoce. Jeho kamarád Jirka prozradil, že v Brně se zcela určitě spolu zastaví na teplý bramborák.

Smetanovi hrozí, že se do vězení vrátí zpět. Tentokrát až na tři roky za maření úředního rozhodnutí, když letos v říjnu opakovaně nenastoupil do výkonu trestu.

„Do vězení už nenastoupím!“ řekl rezolutně Smetana.

 

mememumu ( 28. prosince 2012 15:14 )

Většinou nikde. Protože je buď nechytili a nebo pokud je chytili, tak si dotyční veřejné práce odpracovali (na rozdíl od Smetany).

petarandlikova ( 27. prosince 2012 17:30 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

ooo.4 ( 26. prosince 2012 15:38 )

Dál ty kecy ani nečtu, protože jsem jen člověk

ooo.4 ( 26. prosince 2012 15:37 )

Hofi, zy jsi všude a vždycky,ty jsi fakt Bůh.To není ani možný.

megyrom ( 26. prosince 2012 14:24 )

A kde sedí ti, co počmárali tisíce soukromých domů a nově opravených paneláků atd.???

Zobrazit celou diskusi