Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Seniory brutálně ubodal mladík (26), který randil s jejich vnučkou!

Autor: simao, Jiří Čada, ČTK - 
21. prosince 2012
13:40

Koněšínem na Třebíčsku obcházela posledního půl roku hrůza. Někdo zde ubodal pár důchodců - a to obzvlášť brutálně. Vyšetřování přivedlo policii na stopu šestadvacetiletého Jaroslava K. A ten se k vraždě na detektoru lži přiznal!

Červnová vražda partnerského páru (†72 a †69) v Koněšíně je jeden z nejzávažnějších kriminálních činů na Vysočině za poslední roky. Půl roku nebylo jasné, kdo je takhle brutálně ubodal přímo u nich doma.

Vyšetřovatelé však tušili, že vrahem je někdo z okolí. Neměli však dostatek stop. Zavedli proto i plošné zkoumání DNA obyvatel - jeho vzorek odebrali stovkám lidí z Koněšína a okolí. A kolem pěti stovek lidí skočilo u výslechu!

Přiznal se na detektoru lži

Právě zde se k vraždě seniorů přiznal Jaroslav K. (26). "Podrobil se dokonce v Praze dobrovolně vyšetření na detektoru lži," líčil postup kriminalistů hlavní vyšetřovatel případu Michal Laška.

Mladík byl přitom podle zjištění Blesku blízkým přítelem Zuzany, vnučky seniorů! Právě ta oba ubodané důchodce našla v tratolišti krve. Dědu na verandě, babičku v domě. V tu chvíli prý neměla tušení, že bestiálním vrahem je její milý...

Za vraždou prý byly osobní vztahy. Ženu bodl osmkrát, muž od něj schytal 14 ran do různých částí těla... "Byl to krk, záda, obličej," uvedl kriminalista Pavel Kubiš. Pachateli, který z místa činu utekl, aniž by cokoli ukradl, hrozí za brutální vraždu až 20 let vězení.

Děda se snažil vnučce rozmluvit vztah?

"Tíha vzájemného podezřívání a strachu je najednou pryč. Je to sice děsivé, ale zcela učitě se tady všem ulevilo," svěřila se Blesku jedena z místních žen. Ta dokonce tvrdila, že Jaroslav K. byl velmi slušný, tichý člověk...

Bližší okolnosti vraždy policie zkoumá. "Vše nasvědčuje tomu, že dědeček se vnučce jejího přítele pokoušel rozmluvit. Ten si to s ním den předtím, kdy v nedalekém sportovním areálu probíhala velká oslava přišel vyřídit. Z té oslavy si do domu odskočil," informoval Blesk o motivu vraždy policejní zdroj, který je s případem seznámen.

Mladý muž znal cestu do domu důchodců dokonale. "Je to můj vnuk," prozradila Blesku šokující informaci žena z blízkého sousedství. "Nestýkám se s ním, před třemi roky mu zemřela máma a se Zuzanou už nějaký rok žije někde u Brna. Jsem z doho zděšená nechápu to. Když se to stalo, seděl tady celý zhroucený," zdrceně se svěřovala zpoza dveří starší žena.

Stydí se za to co jí nyní v obci provedl vnuk. O ulici níže pod domem zavražděných důchodců žije dokonce i vrahův otec.

gevi ( 21. prosince 2012 20:43 )

Tak tohle je vrchol ubohosti.

kukuku ( 21. prosince 2012 20:03 )

Karolína Peake, rozená Karolína Kvačková (* 10. října 1975 Praha). Jejími rodiči jsou Petr a Radka Kvačkovi, otec je právník, matka vystudovala FAMU, ale pracuje jako novinářka. Rod Šebků, ze kterého pochází její matka, získal od maltézských rytířů Velkopřevorský mlýn na Čertovce, v němž Kvačkovi dodnes bydlí...- viz Wikipedie. O tuto kravku rvačka nebude.

teufel ( 21. prosince 2012 17:52 )

Jedině tak.

janarandlikova ( 21. prosince 2012 17:26 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

naidka ( 21. prosince 2012 16:53 )

Já myslela, když se někde stane vražda, že se prošetřuje jako první blízké příbuzenstvo, toho kluka měli přímo pod nosem, když žil s vnučkou obětí, aspoň mu měli vzít DNA.

Zobrazit celou diskusi