Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Masakr na základní škole v USA: Až 27 mrtvých, včetně dětí!

Autor: simao, INT - 
14. prosince 2012
19:05

Na základní škole v Newtownu v americkém státu Connecticut došlo k obrovskému masakru. Zatím neznámý střelec zde zabil nejméně 27 lidí! Včetně několika dětí.

Šíleného útočníka patrně zastřelila na útěku zasahující policie, objevily se však i spekulace, že mohl spáchat sebevraždu.

V prostorách základní školy Sandy Hook v Newtownu, který leží 120 kilometrů severně od New Yorku, však předtím rozpoutal hotové peklo. Podle agentury AP je mezi 27 mrtvými dvě desítky dětí! Nejvíce z nich by mělo pocházet z předškolní třídy, kde měla střelba údajně začít...

Tato čísla však nemusí být konečná. Do okolních nemocnic bylo rozvezeno i několik zraněných. Vedle toho již agentury zveřejnily záběry, jak pracovníci školy evakuují brečící děti na nedalekou hasičskou zbrojnici. A na místo se urychleně začali sjíždět vyděšení rodiče.

"Dostali jsme zprávu, že školy v okolí dostaly nařízení k uzavření. Nevěděl jsem, co si mám myslet. Zavolal jsem na policii, kde mi řekli, že se na škole, kam chodí můj syn, střílí. Okamžitě jsem sedl do auta a jel jsem na místo. Naštěstí se našemu synovi nic nestalo," říkal Richard Wilford, otec sedmiletého chlapce. Jiní rodiče však takové štěstí neměli...

Střílel otec jedné ze žaček, nebo narušený mladík?

Za oběť střelci z Newtonu padli nejspíš i ředitelka školy a školní psycholog. Identita střelce je zatím neznámá. CNN spekulovala nejprve o tom, že by mohlo jít o otce jedné ze žaček.

Masakr na základce obyvatele státu Connecticut doslova vyděsil. A to i proto, že osobní vlastnictví zbraní zde prý není rozšířené tak, jako v jiných státech USA.

Padlo kolem stovky výstřelů a na místě vyšetřovatelé našli hned tři střelné zbraně - za masakrem tak mohl stát i druhý muž, komplic, kterého měla policie údajně zadržet.

Spekulací je však zatím mnoho - jisté však je, že tenhle poslední případ střelby na veřejnosti v USA je již nyní jedním z nejkrvavějších v dějinách Spojených států. Zatím poslední otazník položila televize CBS - za podezřelého střelce označila Ryana Lanzu (24), u něhož doma měli vyšetřovatelé dokonce najít mrtvolu jeho otce!

brutal ( 14. prosince 2012 22:12 )

Na omylu jseš ty,průměr vražd v USA je 4.8 na 100 000 obyvatel,u nás bylo 173 vražd na 10 000 000. O New Orleans,kde je průměr 49 vražd na 100 000 obyvatel,se nemá cenu bavit,takové bezpečné město. Údaje jsou za rok 2010.

anka ( 14. prosince 2012 22:05 )

omyl....ted jsem slysela, ze Lanza byl 24 lety syn ucitelky, vypada to ze mimo jine zastrelil i otce, matku, bratra.....

anka ( 14. prosince 2012 22:03 )

 strasne.....24 lety syn ucitelky.....vsadila bych se, ze byl na drogach....chudaci rodice a deti....

radanazvonilova ( 14. prosince 2012 21:52 )

Ahoj, prave koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na zimu, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od rijna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.CervenoCerna.Unas.cz

venxa ( 14. prosince 2012 21:38 )

Decathlon a fortin vy jste volove.Procentualne k poctu obyvatel ta vase neo-socialisticka republika neni v mordech pozadu.

Zobrazit celou diskusi