Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mačetový útok má pokračování: Tajný moták z vězení prozradil útočníka!

Autor: tbc, ČTK - 
14. prosince 2012
19:39

Mačetový útok v Novém Boru má pokračování. Byl zachycen moták jednoho z obžalovaných. Ve zprávě bratrovi popsal pachatele, který útočil.

Páteční pokračování soudu tak muselo být odročeno. „Byl zadržen dopis Antonína Sina jeho bratrovi, ve kterém se vyjadřoval k některým skutečnostem tohoto činu,“ uvedla obhájkyně Klára Samková. „Na základě tohoto dopisu dospěl soud k závěru, že by se mohlo jednat o kolizi zájmu mezi obhajovanými, takže mi nezbylo nic jiného než se vzdát obhajoby Antonína Sina. V tuto chvíli je bez obhájce, řízení bude muset být přerušeno do ustanovení nového obhájce,“ dodala.

Při loňském incidentu v novoborském baru Pivní pomoc byli zraněni tři lidé. Čtveřice útočníků čelí obvinění z pokusů o vraždy a výtržnictví s trestem od 15 do 20 let vězení nebo trestem výjimečným, dvěma mladším aktérům hrozí tresty poloviční.

Pátý účastník útoku může jít za ublížení na zdraví a výtržnictví do vězení na pět až dvanáct let.

Podle psycholožky nebyl útok plánovaný, ale byla to akce vyvolaná hněvem. Předcházel mu konflikt mezi servírkou a dvěma romskými mladíky, kteří si chtěli zahrát na automatech. Jeden host při něm prý jednoho z Romů udeřil. Romové se krátce poté do baru vrátili s posilou a hosty napadli.

londynskypes ( 15. prosince 2012 06:30 )

 kdo jim dal takove pojmenovani?jsou to a byli vzdy cigani..

marmat ( 14. prosince 2012 22:06 )

Kdyš provede NĚCO ROM, nesmí se to říct, až za 2 dny z filmového příspěvku jsme "PŘEKVAPENÍ".........

radanazvonilova ( 14. prosince 2012 21:54 )

Ahoj, prave koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na zimu, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od rijna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.CervenoCerna.Unas.cz

brutal ( 14. prosince 2012 21:38 )

Pravdomluvný??? Ti vysloví pravdu jen když se spletou.

brutal ( 14. prosince 2012 21:35 )

Myslím,myslí,ale málo,chce to přitlačit.

Zobrazit celou diskusi