Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Začal soud s mačetovými útočníky: Zmasakrovali hosty v baru

V Liberci začal soud s mačetovými útočníky z baru v Novém Boru.
V Liberci začal soud s mačetovými útočníky z baru v Novém Boru.  (Autor: Foto Blesk - Jan Doležal)
Autor: Jan Doležal - 
7. listopadu 2012
09:20

VIDEO | Pět Romů, kteří loni 7. srpna napadli a vážně zranili mačetami hosty baru Pivní pomoc v Novém Boru na Českolipsku, stanulo před pár okamžiky před libereckým soudem.

Čtyři útočníci jsou obžalováni z pokusu o vraždu, pátý z trestného činu výtržnictví. Jejich obhájkyní je advokátka Klára Samková. Ta od počátku nesoulasí s právní kvalifikací případu. „Chci, aby se zjistilo, co se přesně stalo a proč se to stalo, aby moji klienti byli souzeni za to, co skutečně udělali a ne na základně nějaké uměle vytvořené virtuální reality,“ řekla Samková Blesk.cz.

Soud se dnes bude odehrávat za zavřenými dveřmi. Před soudní síň vyšla předsedkyně krajského soudu Eva Drahotová  a oznámila, že jednání je neveřejné. Přestože advokátka Samková žádala o to, aby bylo jednání veřejné, tenhle názor přehodnotila.

Video  Advokátka Klára Samková odsuzuje přísná bezpečnostní opatření u soudu  - Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Brutální útok se odehrál poté, co barmanka chtěla kvůli věku vidět občanské průkazy od dvou mladíků, kteří si chtěli hrát na automatech. Mezi mladíky a ženou se strhla hádka, do ktreré se vložil host, který údajně jednoho mladíka praštil.

Po několika minutách vtrhla do herny skupina Romů s mačetami a hosty napadla. Po jejich útoku skončili tři muži v nemocnici s mnohačetnými sečnými poraněními.

Vypovídat bude i barmanka

Vypovídat před soudem bude dnes i žena, která osudný den v baru Pivní pomoc obsluhovala a která za barem novoborského podniku stála i včera. „Dostala jsem předvolání, řeknu, jak to všechno bylo, jinak se o tom už bavit nechci," řekla.

Sdílnější včera nebyli ani obyvatelé Nového Boru, které Blesk.cz oslovil. "Soud měl proběhnout už dávno. Je to jenom o tom, některé věci zapomenout, oddálit a zkreslit. Všechno se hrozně vleče a dokud nepadne rozsudek, nebudeme mít klid,“ tvrdí místní lidé.

Novoborský bar Pivní pomoc, kde se masakr odehrál. Když chcete dovnitř, musíte zazvotit a taprve pak vám barmanka otevře. Novoborský bar Pivní pomoc, kde se masakr odehrál. Když chcete dovnitř, musíte zazvotit a taprve pak vám barmanka otevře. | Blesk - Jan Doležal

biaca ( 8. listopadu 2012 20:19 )

Divím se, že Samková neobhajovala v kauze Vítkov - taky neskutečná diskriminace. (Ještě jsem nakonec zaplatili i mamince Natálky telefon) Ať žije rovnoprávnost.

libuna119 ( 7. listopadu 2012 16:13 )

Jak pro koho.

libuna119 ( 7. listopadu 2012 16:12 )

Nauč se psát,najdi si práci a nebudeš dyškrýmynovaný!!!

rezacek ( 7. listopadu 2012 14:43 )

Jázně. Vubéc se nebáf s tým rázyzdou.

hofihofi ( 7. listopadu 2012 14:38 )

Samkovou znam, zadna cikanka to neni, jen a jen advokatka, ze si udelala z cikanu kseft neni nic divneho ani nezakoneho a je zbytecne ji sopilat, to se pak chovate jako samozni cikani, to je jen kseft. Jinak se radi na serveru Romea.cz, jak neco ceknete, tak jste zabanovani, cikani jsou nevinni a vina je barmanka a zadaji osvobozeni, to jsou kluci vycurani,

Zobrazit celou diskusi