Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Emmy (6) vylečili z leukémie: Lékaři ji aplikovali do těla virus HIV

Emily vyhrála boj se zákeřnou leukémií
Emily vyhrála boj se zákeřnou leukémií  (Autor: facebook)
Autor: evak, mok - 
10. prosince 2012
22:44

Teprve šestiletá  Emily Whitehead vyhrála boj s leukémií nekonvenční léčbou. Do jejího těla vpravili lékaři vir HIV, čímž se začaly tvořit nové bílé krvinky a znovu se tak nastartoval imunitní systém.

 Šestiletá Emily trpěla leukémií už rok. V šíření zákařné nemoci nezabránily ani opakované chemoterapie, a proto se její rodiče a lékaři rozhodli k radikálnímu řešení. Do těla ji aplikovali modifikovaný vir HIV, který měl přeměnit její imunitní systém.

Experimentální léčba jako zázrakem pomohla. Její tělo se v podstatě samo zbavilo rakovinových buňek a Emily se uzdravila. Navíc není ani HIV pozitivní.

Pro lékaře je to skutečně velký úspěch. Do budoucna tak doufají, že léčba nahradí i transplantaci kostní dřeně. „Naším cílem je získat lék, ale teď to takto označovat nemůžeme,“ řekl Carl June pro New York Times. 

Že jde zatím pouze o experiment, k němuž přistoupí lidé nereagující na osvědčenou kúru, dokazují i prozatímní výsledky z minimálního vzorku pacientů. Tři dospělí jsou bez příznaků a dva na vir vůbec nereagovali. Vědci doufají, že se bude moct v průběhu dalších let takto léčit i jiná forma rakoviny, například prsu.

 

pettrr ( 9. října 2013 23:31 )

Existuje i přírodní zabiják rakoviny, viz odkaz www.folaxan.com

Zobrazit celou diskusi