Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Boeing nad Německem ztrácel výšku: Piloti odvrátili zřícení na poslední chvíli

Piloti boeingu odvrátili zřícení na poslední chvíli
Piloti boeingu odvrátili zřícení na poslední chvíli  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
9. prosince 2012
19:28

Letoun nízkonákladového přepravce Ryanair se 141 lidmi na palubě se nad Německem se málem zřítil. Krátce před přistáním v bavorském Memmingenu začal prudce ztrácet výšku. Piloti odvrátili katastrofu na poslední chvíli.

Boeing 737 se dostal v září do obtíží v závěru letu z Manchesteru do Memmingenu. Jen zhruba sedm kilometrů před přistáním se stroj začal propadat rychlostí téměř 1000 metrů za minutu. Pilotům se podařilo prudké klesání vybrat právě včas.

Úřad případ vyšetřuje

Německý úřad pro letecké nehody v Braunschweigu dnes incident potvrdil. „Při letu se vyskytla závažná porucha. Případ vyšetřujeme,“ uvedl úřad. Irská společnost Ryanair zatím případ nekomentovala. V poslední době v médiích v souvislosti s Ryanairem několikrát objevily zprávy o údajných bezpečnostních nedostatcích.

lug70 ( 9. prosince 2012 23:35 )

Už jsem ti jednou psal,ať si tu svou úžasnou novinku strčíš někam.Všem už lezou ty otravné reklamy na vzdušné zámky krkem a ještě když se objevují na diskusi to už je příliš.

ajadalounikova ( 9. prosince 2012 21:30 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Kvalitne.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

donchicho ( 9. prosince 2012 20:47 )

Hlavne ze to prezili redaktori Blesku....

Zobrazit celou diskusi