Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazy až -27,8 stupně Celsia si v Česku vyžádaly první oběť (†67)

Silné mrazy si na Jab
Silné mrazy si na Jab  (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
8. prosince 2012
14:04

Silné mrazy si v Česku vyžádaly první život. V Plavech na Jablonecku lidé objevili dnes kolem poledne mrtvého muže (†67). Lékař potvrdil, že umrzl.

"Lékař na těle muže neshledal žádné stopy, které by nasvědčovaly útoku či násilí jiné osoby. U sebe měl i osobní věci. Podle slov lékaře zemřel muž s největší pravděpodobností v důsledku silného podchlazení v souvislosti s nočními mrazy," řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Okolnosti smrti muže policie zjišťuje. Teploměry v Libereckém kraji naměřily dnes ráno místy až -20 stupňů Celsia pod nulou, v sousedním Ústeckém kraji bylo o něco tepleji. Mrazivé ráno zažily hlavně Krkonoše a Jizerské hory. Na Jizerce naměřili -27,8 stupně. Před silnými mrazy o víkendu varovali meteorologové. Řidiči by podle silničářů měli jezdit se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou většinou holé, při tak nízkých teplotách ale ztrácí sůl účinnost, takže mohou namrzat.

brutal ( 8. prosince 2012 18:38 )

Zase nějaká nová charita.

santini ( 8. prosince 2012 17:57 )

Slováková,tak vydělávej a nepruď tady

dancaslovakova ( 8. prosince 2012 17:38 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Kvalitne.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

brutal ( 8. prosince 2012 17:09 )

Člověk má najednou pocit tepla,proto si nesmí ani sednout, klidně usne a pokud ho nikdo neprobudí je to jeho konec. Ty pocity znám z dob nácviku přežití. Tohle byl asi ten případ,našel ho jeden muž pod sjezdovkou a ze stop bylo patrné,že si nebožák chtěl odpočinout neb si tam vyšlapal místo.

santini ( 8. prosince 2012 17:05 )

Třeba byli a recepční otrávili,aby to na ně neřekla

Zobrazit celou diskusi