Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němec vezl Češku na kapotě 10 km a tvrdí: Bál jsem se, tak jsem ji povozil!

Autor: shp, ČTK - 
4. prosince 2012
12:46

Deset kilometrů vezl Němec Jürgen Schütz (32) Češku Simonu N. (43) na kapotě svého vozu. Místy jel rychlostí až 200 km/h. U soudu se zodpovídá z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Sám ale tvrdí, že on je oběť a že se bránil, protože se ženy bál.

Žalobce pro Němce dnes navrhl 3,5 až čtyři roky vězení. Schütz požaduje zproštění obžaloby. Rozsudek soud vynese v pátek. Případ se odehrál loni v listopadu. Zběsilou noční jízdu ukončila až policejní hlídka, která musela šokovanou ženu z auta sundat. Z jízdy vyvázla bez většího zranění. Stále má podle svého tvrzení psychické problémy. Každý den se jí zdají noční můry, má záchvaty strachu a trpí částečnou ztrátu paměti.

Verze Češky

Cizinec jí údajně dlužil peníze a domluvili se na jejich vrácení na Folmavě. Protože měla strach, požádala známé, aby šli s ní. Němec se prý choval divně, a když stála těsně u auta, rozjel se proti ní. Nezbylo jí nic jiného než na vůz skočit. Následovala prý rychlá nebezpečná jízda, muž ji i bil, vypověděla dříve.

Verze Němce

Schütz jednoznačně vinu popřel, sám se považuje za oběť. Obvinil ženu a její přátele z vyhrožování, omezování svobody, ublížení na zdraví a přepadení. Tvrdil, že měl strach o život a jízda pryč byla jeho jedinou možnou obranou. Podle něj vyskočila žena na kapotu sama, ve stejnou chvíli prý Schütze její komplic škrtil oknem auta.

Stačilo by zabrzdit a spadla by

„Kdybych jí chtěl ublížit nebo ji zranit, stačilo prudce zabrzdit a spadla by, ale mně je už od dětských let násilí cizí a hnusí se mi,“ řekl dnes při závěrečné řeči. Podle státního zástupce kamerové záznamy z Folmavy vyvrátily tvrzení Schütze i poškozené ženy.

charles159 ( 4. prosince 2012 17:15 )

.... neumí moc dobře lhát..

agent ( 4. prosince 2012 14:55 )

Němec a česká čubka..tradiční folklór. Doufám že se mu soud omluví a v poklidu odjede zase domů. U čubky a jejich "ochránců" bych si posvítil na daně.

mukar ( 4. prosince 2012 14:42 )

pochybná dáma si sama sedla na kapotu kde ji němec vezl 200 km rychlostí a stačila ještě telefonovat na policii.Cesta s Folmavy na Hadrovec je tak na max. 100 km/hod. Ato ještě jednou slezla když zastavil a pak se vezla dál. Je to prolhaná ***.

odetka.odetka ( 4. prosince 2012 14:40 )

Presne tak. Taky pokud je tak blba a lezla na kapotu auta, tak co chce.Zaver: oba jsou magori

pulnoc ( 4. prosince 2012 14:06 )

Ani jeho,ani jeji verze nema hlavu ani patu.Lzou oba jak kdyz tiskne.Uz vubec neverim,ze by se nekdo v 200 km rychlosti udrzel na kapote,pokud ovsem neni Superman.

Zobrazit celou diskusi