Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rolnění na Vyšehradě: Zvonit s Landou přišlo jen 200 lidí

Autor: rvs - 
2. prosince 2012
13:54

Daniel Landa alias Kouzelník Žito 44 s kytarou, dvě stovky jeho fanoušků s rolničkami a »ochranka« složená z holohlavých ranařů v mikinách s runami… Tak vypadalo »rolnění zlodějům«, které zpěvák svolal na nedělní poledne na pražský Vyšehrad. 

Daniel Landa pokračuje v podivné show, kterou započal už svým kontroverzním projevem na Českých slavících. „Vítám vás u sebe doma na Vyšehradě,“ zahájil Landa akci na Vyšehradě. Následovalo pět minut zvonění před basilikou sv. Petra a Pavla rolničkami, doprovázené Landovým zpěvem a hrou na kytaru. Z celebrit se na Vyšehradě objevila jen Olga Lounová. Miliardář a předseda správní rady Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček, kterého Žito na Slavících označil za českého krále, na akci ale nedorazil.

Landa: Nejsem nácek!

Po pěti minutách zvonění a hraní Landa poděkoval svým příznivcům a v doprovodu své »ochranky« odešel. „Neonacismus je v přímém rozporu s mým přesvědčením. Runa v našem znaku je první runa, vyrytá do stromu na území Česka. Jsme Kelti, jsme Slované, jsme stavitelé menhirů,“ nechal se bývalý zpěvák skinheadské kapely Orlík slyšet před novináři. Reagoval tak na kritiku, že znak, který nosí na oblečení on i jeho skalní fandové, připomíná znak divize SS „Nord“, nebo také značku oblečení Thor Steinar, oblíbenou mezi neonacisty.

Budeme zvonit dál

Kontroverzní zpěvák prohlásil, že rolnění na Vyšehradě bude mít pokračování. „Tak jednou za měsíc se sejdeme na rolničkové kejkle,“ řekl. Naznačil, že chystá i další akce, jaké to budou, ale neupřesnil. „Je dobře, že se něco děje. Věřím mu a budu na tyto akce chodit dál. Tohle je teprve začátek,“ řekl Blesku na Vyšehradě jeden z Landových fanoušků. Přestože Landova skupina na Facebooku má kolem dvaceti tisíc fanoušků, účast na Vyšehradě byla mnohem skromnější - přišlo jen kolem dvou stovek lidí.

Blázen, nebo manipulátor?

Podle některých Landových kritiků je ale důvod jeho aktivit úplně jiný, než se zpěvák navenek tváří. Nejde podle nich protest ani o »bláznivé kejkle«, ale o pouhou reklamu. Landa prý chce prostřednictvím svých akcí a proslovů nalákat více lidí na své koncerty, případně je přimět ke koupi »orunovaného« oblečení. Jak ovlivnit své fanoušky má už někdejší zpěvák skinheadské kapely Orlík dávno vyzkoušené.

Video  Na "rolnění s Landou" přišlo kolem dvou set lidí  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

daliborn ( 14. prosince 2012 16:02 )

Kdyby jste si raději do té huby nas.ali, než kecnete takovéto žvásty. A nebo, kdybyste před tím alespoň trochu použili mozek. Nemusíte vyloženě chápat cizí projekt, zejména, je-li trošku složitější. Ale klesající obliba ? Nezájem o osobu Daniel Landa ? Všimnuli jste si, že byl právě třetí na Českém slavíkovi ? Viděli jste nějaký záznam z přeplněných hal při jeho turné ? Nene, klesající oblibou to nebude. https://www.youtube.com/watch?v=Or9ekOPFrZQ https://www.youtube.com/watch?v=zyqHCu6dywY A posmívat se někomu za vzhled, to je opravdu jen a jen vaše ostuda. Nikomu nic špatného nepřeji, ale nehoda může potkat každého. A Dan Landa, jen díky své obrovské bojovnosti se z toho tenkrát dostal, začal znovu tvořit, a znovu plnil haly tisíci... A na závěr byl třetí ve slavících. Co se týká pisálků blesku, ti by si také mohli občas něco ověřit. I když jejich úroveň je všeobecně poměrně známá, takže čtenář povětšinou ví, že je to jen snůška žvástů. Koho zajímá pravda/účel, několik indícií najdete např.: http://www.youtube.com/watch?v=A7kfbazUdc4&feature=youtu.be

hanzohatori ( 4. prosince 2012 17:34 )

 Ten člověk je od pohledu evidentně nemocný. Komplex malosti, který vyrostl do velkých rozměrů. Komplex méněcennosti je silný hnací motor lidí toužících být obdivováni.

bobina ( 3. prosince 2012 15:25 )

zvonilo dalších 200 kreténů??? No tak to je paráda,kdo se k takovému magorovi hlásí musí být mimoŃ!!!

ornellatlustoprdka ( 3. prosince 2012 01:22 )

SUPERPatetický Landa a banda ovcí které ho obdivují Chybí už jen Chocholoušek.....

vlaku ( 3. prosince 2012 00:50 )

Kuknite nanho. Jemu fakticky j,ebe !

Zobrazit celou diskusi