Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Véčkaři: Kalousek zdražil potraviny, jedeme nakupovat do zahraničí!

Strana Radka Johna vyzývá k nákupům v zahraničí poté, co ministr Kalousek prosadil úsporný balíček a přijde další zdražování
Strana Radka Johna vyzývá k nákupům v zahraničí poté, co ministr Kalousek prosadil úsporný balíček a přijde další zdražování  (Autor: Archiv Blesku, veciverejne.cz)
Autor: simao, INT - 
29. listopadu 2012
14:53

Popularita Věcí veřejných značně poklesla, a tak se opoziční strana předsedy Radka Johna snaží nabrat opět body u voličů - a to všelijak. Třeba akcí, při které zve do svého modrého autobusu lidi, aby s nimi vyrazili nakupovat potraviny za hranice. 

Příliš dobrou pověstí se Věci veřejné v poslední době chlubit nemohou. A to jim ještě zatkli hlavního sponzora Musila kvůli údajnému krácení daně z pohonných hmot a zabavili 3,9 milionu z konta.

Musil bude stíhán na svobodě, Véčkařům přesto pomalu a jistě teče do bod. Jejich preference totiž zaznamenaly hluboký pokles - podle Centra pro výzkum veřejného mínění měly ještě na začátku roku kolem čtyř procent, v současnosti je to už jen 0,5% hlasů.

A tak se strana Radka Johna snaží nabrat ztracené politické body, kde se dá. Třeba kritikou ministra financí Kalouska a neustálého zdražování, které by mělo pokračovat i po novém roce se schváleným daňovým balíčkem a o procento vyšším DPH.

VV tak chystají netradiční akci. Po porovnávání cen nákupů rovnou výjezd do zahraničí.

"Nechceme zůstat jen u osvěty a kritiky ministra financí Miroslava Kalouska či podnikatele Andreje Babiše (majitel zemědělského, potravinářského a chemického holdingu  Agrofert - pozn. red.), kterému současný zákon, způsobující drahotu, vyhovuje. Proto Vás zveme na předvánoční nákupy do Německa a Polska!" Taková výzva se objevila na oficiální stránce VV.

"Průměrný nákup potravin u nás vyjde o 20% dráž než v Německu," zlobí se Véčkaři a 8. prosince vypraví autobusy v barvách své strany do obchodních center k našim sousedům. Cena jízdného se pohybuje mezi 80 až 150 Kč.

Jde přitom údajně o nápad šedé eminence strany Víta Bárty. "On se hodně věnuje této problematice. V parlamentu interpeloval na téma ceny potravin, zaštítil odborný seminář na toto téma ve sněmovně a toto vymyslel jako pokračování tlaku, který vytváříme," vysvětlil Lidovým novinám Jan Zilvar, který má nákupní projekt na starosti.

vera51 ( 29. listopadu 2012 17:03 )

Potraviny zdrazily ale oni si zerou za babku.To by se mi taky libilo.Penez maj jak slupek a zerou za dvacku, no to je k zbliti co si dovoli.

donchicho ( 29. listopadu 2012 15:55 )

HESLO KAPITALISMU... okradni blizniho sveho driv, nez budes sam okraden /nekteri z nas se v tom dobre vyznaji/

Zobrazit celou diskusi