Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zkorumpovaný bývalý šéf strážníků: Pracuje jako provozák ve fitcentru!

Autor: Richard Veselý - 
28. listopadu 2012
07:06

Provozní ve fitcentru. To je nové povolání bývalého šéfa všech pražských strážníků Vladimíra Kotrouše (46). V úterý před soudem pokračovalo rozplétání úplatkářské kauzy, v níž hraje hlavní roli. Hrozí mu až 12 let vězení.

Po propuknutí korupčního skandálu loni v listopadu to šlo s kariérou ředitele Kotrouše prudce z kopce. Po návratu z vazby nejdřív pracoval jako řadový pracovník ve školícím středisku městské policie, později u strážníků skončil úplně. Jak prozradil před soudem, nyní pracuje jako provozní ve fitcentru, patřícím jeho manželce.

Nikdo nic nevěděl?

U soudu v úterý vypovídal také ekonomický náměstek městské policie Jaroslav Bláha. Toho do funkce doporučila Kotroušova manželka, jeho bývalá podřízená z banky. Žádné »černoty« prý Bláha za celou dobu na ředitelství městské policie nezaregistroval. „Všechny zakázky nad sto tisíc korun musel podepisovat ředitel městské policie. Horní hranice nebyla omezena,“ popsal. Zakázky nad šest milionů pak navíc musela ještě schválit rada města.

Lukrativní kšeft

Úplatkářská aféra se objevila loni v listopadu kvůli vypsání výběrového řízení na novou firmu, která se bude strážníkům starat o auta. Tou byl od roku 2005 autoservis Josefa Jíši, který za údržbu a opravy asi 150 aut ročně dostával 28 milionů. Kotrouš od něj údajně chtěl statisícový úplatek za to, že bude jeho firma znovu vybrána. Jíša se spojil s policií, která na Kotrouše přichystala past. Byl přistižen s úplatkem 150 tisíc, stopy po označených penězích z dalšího, dvousettisícového úplatku, našli údajně experti na Kotroušově oblečení.

Chtěl pomoci rodině

Kotrouš již v pondělí přiznal, že přijal od majitele autoservisu úplatek ve výši 150 tisíc. „Byla to jen konstrukce, abych pana Jíšu přesvědčil, že tyto možnosti mám. Chtěl jsem jeho nabídky využít k tomu, abych zlepšil rodinný rozpočet,“ řekl před soudem. Důvodem prý bylo, že jeho dcera (27) otěhotněla a manželka měla vysoké dluhy z podnikání. Obžaloba Kotrouše podezírá i z přijetí dalších peněz, to on ale zatím popírá.

pepazdp ( 28. listopadu 2012 10:09 )

Ceny jak dělo to mě kleplo hned. 186 táců na auto na rok Jde ale o to, co mu kolem uplácení dokážou. Přemrštěný ceny u nás vážně nejsou trestný

rudicek ( 28. listopadu 2012 09:22 )

Kdy už konečně finanční a protikorupční policie začne vyšetřovat Jíšu.To je nejdražší autoservis v evropě,takové ceny pro MP Praha nemá ani BMW,AUDI,Porsche.

evelajn3 ( 28. listopadu 2012 08:30 )

STÁTNÍ ZAMĚSTNANEC

horak47 ( 28. listopadu 2012 07:49 )

70 000 měsíčně,2 500 000 odměn za rok a ještě měl málo,jak to vypadá v jiných úřadech,tohle je hodně malá ***,co ty velké?

Zobrazit celou diskusi