Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další oběti pančovaného chlastu: Pitva potvrdila otravu u dvou mužů!

Metylalkohol má už 37. oběť.
Metylalkohol má už 37. oběť.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: shp, ČTK - 
26. listopadu 2012
11:41

Prohibice neprohibice, zabavené tisíce litrů pančovaného chlastu a mrtvých stále přibývá. Pitva nyní otravu metanolem potvrdila u dvou mužů z jižní Moravy. V nemocnici u svaté Anny v Brně zemřel muž, který bojoval s otravou metylalkoholem, otravu potvrdili i u muže nalezeného předminulý týden.

Za uplynulé dva týdny zemřeli dva muži na jižní Moravě na otravu metylalkoholem. Koncem předminulého týden byl nalezen mrtvý muž, následná pitva prokázala otravu. V neděli zabil metanol muže středního věku, jenž ležel v brněnské Fakultní nemocnici u sv. Anny. Jde o 37. a 38. oběť metanolu v zemi. Vyplývá to z informací, které dnes ČTK získala od mluvčí nemocnice Šárky Urbánkové a ředitele jihomoravské krajské hygienické stanice Jana Marečka.

V nemocnici zemřel v neděli pětapadesátiletý muž z Brna. Sanitka jej v polovině minulého týdne přivezla s osmi promile alkoholu v krvi. ČTK to řekla mluvčí policie Petra Vedrová. Uvedla, že v jeho bytě bylo zajištěno více lahví různých druhů lihovin, které byly odeslány k laboratornímu zkoumání.

Ředitel hygienické stanice k oběma případům neuvedl podrobnosti s tím, že se dále vyšetřují. "Chceme varovat veřejnost, aby byla v době vánočních nákupů opatrná. Problému s metanolem jsme se ještě zdaleka nezbavili," řekl Mareček.

Podle jeho informací leží v jedné z jihomoravských nemocnic pacient, který pil jedovatý alkohol, ale je mimo ohrožení života. Ředitel hygieniků upozornil, že se nyní, a to po měsíční přestávce, očekává druhá vlna otrav metanolem. Proto vyzval veřejnost k co nejvyšší opatrnosti.

Připomněl, že podle informací policie stále zůstává nedopátraných asi 5000 litrů závadných lihovin, které se mohou objevit na trhu, což platí zvlášť nyní, v předvánoční době.

frantacizek ( 26. listopadu 2012 14:00 )

a co na to Lihoslav Kraďousek? jsou to korupčníci, bokem jim z toho kapalo, těm politickým špičkám a nyní už jim hoří půda pod nohama, tam se to snaží hasit. ti chlapci dostanou doživotí

y1xcvbnm ( 26. listopadu 2012 12:58 )

mě by zajímalo co je to za lidi že tohleto svinstvo pijí

marie60 ( 26. listopadu 2012 12:15 )

 Tak tohle je už 38 člověk co zemřel.Minulý týden jich bylo 37. Ted´ to bylo ve zprávách. Myslím si, že mrtvých bude stále přibývat, protože mnnoho jedovatého alkoholu je mezi lidmi.Nechápu, proč ho nevylili.

cizoloznik ( 26. listopadu 2012 11:55 )

tohle je průser, ale na druhou stranu, kdo nepančuje a poctivě pálí? já teda ne.

Zobrazit celou diskusi