Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exšéf pražských strážníků Kotrouš: Vzal jsem úplatek kvůli těhotné dceři

Autor: shp, Richard Veselý - 
26. listopadu 2012
10:52

Potřeboval jsem peníze, moje rodina měla finanční problémy! Tak dnes u soudu bývalý šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš (46) vysvětlil, proč přijal úplatek 150 tisíc korun.

Kotrouš se dnes před soudem přiznal k tomu, že loni v listopadu přijal úplatek 150 tisíc korun od majitele autoservisu Josefa Jíši. Důvodem prý bylo, že mu nestačil jeho šedesátitisícový plat.

Dcera

„Loni se má rodina dostala do finančních potíží a chtěl jsem využít nabídky pana Jíši k tomu, abych vylepšil rodinný rozpočet,“ uvedl Kotrouš. Starosti mu dělalo hlavně těhotenství jeho tehdy šestadvacetileté dcery. „Má dcera mi oznámila, že je těhotná a má žena měla dluhy z podnikání. Chtěl jsem jim pomoci,“ popsal. Dceři však jeho péče příliš nepomohla. „Moje dcera byla po mém zadržení svým přítelem opuštěna a nyní žije sama s šestiměsíční holčičkou,“ vysvětlil Kotrouš.

Podvod

Za úplatek Kotrouš slíbil, že autoservisu bude ve výběrovém řízení znovu »přiklepnuta« lukrativní zakázka na údržbu aut pražské městské policie. Kotrouš měl podle obžaloby postupně dostat celkem milion korun, z toho nejméně 350 tisíc již převzal. Před soudem se ale přiznal pouze ke 150 tisícům. Majitele autoservisu prý podvedl a ve skutečnosti nic zařídit nemohl. „Chtěl jsem využít nevědomosti pana Jíši o tom, jak takové výběrové řízení probíhá. Tvrdil jsem mu, že mám možnost ho ovlivnit,“ řekl. Podle soudce se tím přiznal k podvodu.

Lítost

Bývalý šéf pražských strážníků prohlásil, že přijetí úplatku lituje. „Vím, že jsem udělal hloupost. Na celou situaci doplácím já, moje rodina, i mí spolupracovníci. Jsem připraven nést následky,“ prohlásil. K tomu bude mít příležitost. V případě prokázání viny mu totiž hrozí až dvanáct let za mřížemi.

jpavlik ( 26. listopadu 2012 21:19 )

60 tisíc měsíčně a přes 2 mil. na mimořádných odměnách během 2 let. Jeho rodině určitě nic nescházelo. Těhotných dcer má řada rodin s průměrným příjmem a nestěžují si.

hejhej ( 26. listopadu 2012 14:44 )

Spíš si myslím,že ti,co mají dost a hodně ,chtějí stále více.Těhotná žena pořebuje muže ,ale určitě ještě pracovala.V této zemi jsou na tom lidé daleko hůře a nepodléhají korupci.Jen policajt si myslel,že se na něho nepříjde.Nejvíce kradou a berou úplatky ti,co jsou na vysokých postech.Ryba vždycky smrdí od hlavy.Jeho výmluvy jsou víc než trapné.

wandzi ( 26. listopadu 2012 14:30 )

Všude,kde je možnost korupčního prostředí korupce více či méně funguje. Je s tím načichlá celá naše společnost - říkejte si co chcete, ale je to tak! Snad se to trochu změní až naprosto zmizí ze světa generace naše a našich otců.

zidoniusek ( 26. listopadu 2012 14:22 )

panno.prosím Tě ,nech se už konečně odblanit.Pro to, co máš v kebuli ještě u Chocholouška kategorii nemají!!!!

hofihofi ( 26. listopadu 2012 14:19 )

At to na nas nezkousi hrat na city -- tehotna dcera neni omluva, snad ma otce co ji to udelal a pro policajta to neni omluva, ze krade.

Zobrazit celou diskusi