Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Příběh matky tří dětí: Exmilenec jí zapálil střechu,sousedé zaplatili novou!

Autor: Slávka Červená, mokk - 
26. listopadu 2012
05:44

Matka tří dětí, Michaela Chaloupková (39), byla v září úplně na dně. Expřítel jí ze msty zapálil opravený domek. Shořela střecha, propadly se stropy. Dnes už se žena dokáže i usmát. Do domu neteče, pomohli dobří lidé.

Míša se znala s mužem (49) ze Zlína pouhé čtyři měsíce. Jakmile zjistila, že jí lže a čeká ho kriminál, dala mu najevo, že je konec. Když za osm měsíců opustil brány vězení, pomstil se jí. Opravený domek na dvou místech zapálil. Žena v noci zachránila jen životy svých nejbližších. Blesk o celé tragédii informoval.

Rozděleni

„Stoprocentně bychom se nevzbudili. Sestra měla pokoj nejblíže ohni a všude již byly plameny,“ řekl syn Petr (21). Rodina přišla o střechu nad hlavou. Petr se sourozenci Jakubem (20) a Danielou (15) našli azyl u příbuzných. Míša s novým přítelem zůstali v provizoriu. „Byla to naprostá beznaděj. Peníze nemáme, dům nebyl pojištěný. Trápila jsem se tím, co si počneme,“ svěřila se Míša, která si vzala půjčku.

Lidé

Ale pomohli charita, sousedé, město, hasiči a mnoho dalších. Vlčnov dal z obecní pokladny 10 tisíc, charita zaplatila krovy za 40 tisíc a červený kříž vybral ve sbírce 17 tisíc. Za což byla zakoupena fólie a izolační vata pod novou střechu.

Největší pomoc přišla od zaměstnavatele nejstaršího syna, firmy CN Group Zlín. Místní Střechostav začal zase dělat střechu, i když Míša ještě neměla žádné peníze. Lhostejní nezůstali ani čtenáři Blesku. Rodina z Prahy, která si přála zůstat v anonymitě, nakoupila Chaloupkovým za 20 tisíc stavební materiál.

Vánoce

„Moc, velice moc, všem děkujeme,“ řekla se slzami na krajíčku. Rodina se už nemůže dočkat, až bude zase pohromadě. „Snad se dočkáme o Vánocích,“ doufá Daniela.



mistrpropr ( 26. listopadu 2012 12:30 )

to jsem se hošku nasmál;)

w.mojko ( 26. listopadu 2012 09:45 )

Je pekné od ľudí, ktorí pomohli.Tak by to alo byť a tak to bývalo po požiaroch, kam mi pamať siaha.Vždy sa robili zbierky po širokom okolí na pomoc postihnutým. Žiaľ, dnes je úplne iná doba- dravá, arogantná, plná nevšímavosti.Hrdina je ten, kto robí zlo a nie naopak... Preto v dnešnej dobe nepochopím, ako je možné, že si niekto nepoistí majetok,aby v prípade nešťastia dostal aspoň nejakú náhradu. Nikto nemože povedať- mne sa to nestane...

mistrpropr ( 26. listopadu 2012 08:29 )

kámo ty jsi vtipkoval závodně ne?

Zobrazit celou diskusi