Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitel pražské zoo: Tohle jsou moje holky ze Srí Lanky!

Autor: tho, lmk - 
18. listopadu 2012
08:15

Slonice Tamara (7) a Janita (8), které se do pražské zoo přestěhovaly ze Srí Lanky, přečkají zimu ve starém pavilonu. Ten jim chovatelé vytápějí na 27 °C. Po měsíční přísné karanténě se dnes poprvé představují čtenářům Blesku.

„Za patnáct let jsem nezažil tak přísná pravidla karantény, jaká jsme museli dodržet nyní. Ze začátku za nimi mohli jen chovatelé ze Srí Lanky, do slonince je jen jeden vchod a ostatní se musely zavařit,“ řekl kurátor savců Pavel Brandl.

Tamara a Janita jsou ze Srí Lanky zvyklé na počasí kolem třiceti stupňů. Proto se musel starý, původní pavilon slonů začít pořádně vytápět. Do nového se přestěhují až příští rok. „Nyní je tam tak 27 stupňů. Druhou velkou změnou byla strava. Objednali jsme jim thajské čerstvé banánové listy,“ dodal Brandl.

Obě slonice byly podle něj překvapené, že každý den dostávají bednu jablek. Ty jsou na Srí Lance nedostatkovým zbožím a obě dvě je prý milují!

naidka ( 18. listopadu 2012 11:56 )

Sloním slečinkám by mohl závidět kdejaký bezdomovec.

blekyn2012 ( 18. listopadu 2012 08:32 )

Už se moc těším na jaro 2013, až navštívím - jako každoročně - pražskou ZOO! Těším se na nové pavilony pro slony a hrochy, na nové zvířecí přírůstky. Pražská ZOO je moc krásné místo pro výlety a pro lidi, kteří milují zvířata .

Zobrazit celou diskusi