Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Žena přežila 7 promile alkoholu v krvi: Život jí zachránili Na Bulovce!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK, oj - 
16. listopadu 2012
11:05

V nemocnici Na Bulovce v noci zachránili život ženě, která měla v krvi 7 promile alkoholu. Je to nejvyšší hodnota, která byla v Česku u ženy naměřená.

Ženu v bezvědomí přivezli do nemocnice ve čtvrt na dvě v noc. Při měření obsahu alkoholu v krvi lékaři ani sestry nevěřili vlastním očím.V krvi měla 7 promile!

Podle odborníků většina lidí upadá do bezvědomí nebo do hlubokého opileckého spánku už při necelých čtyřech promile. Pokud jsou ještě při vědomí, podléhají iluzím - vidí, co není, a nevidí, co je. Nemohou vnímat rychlost, nereagují téměř na nic a nedokážou koordinovat pohyby.

Mezi ženami je to v Česku rekord. Absolutní rekord však drží řidič fekálního vozu Milan Čurda. Když před sedmi lety boural a policisté mu dali fouknout, ztuhli víc než Čurda. Měl v sobě neuvěřitelných 8 promile. Celosvětovým "přeborníkem" je údajně jistý Polák, kterému naměřili 12,3 promile alkoholu v krvi.

Video  Alkoholový rekordman Milan Čurda radí: "Nechlastejte!"  - Kateřina Kycltová
Video se připravuje ...

zadnice ( 16. listopadu 2012 14:21 )

Nebo někomu kdo se potřebuje vystříkat a možná by jich snesla více, když o sobě neví. Nevypadá že je stará, stačilo by jí jen vykoupat.

boball ( 16. listopadu 2012 12:49 )

Fujtajbl,to bude kocovina

aanitaa ( 16. listopadu 2012 12:42 )

ale jo jinak by nebyl rekord

aanitaa ( 16. listopadu 2012 12:26 )

tak to je videt , ze vubec neznas huberta , ten by s takovouhle ludrou , ktera si neumi cognac vychutnat a pije to snad i s flaskou v zivote do Jalty nesel

hlinsko ( 16. listopadu 2012 12:09 )

V tomle ubohým státě, kde se zločinci propouštějí jak na běžícím páse (samozřejmě, když se s justicí a vrchností podělí o lup jako Pitr) a za tykadýlka na plakátech tě zašijí, budou ze zoufalství všichni chlastat jak duhy. Když už takhle chlastaj ženský, tak to je teda masakr. A pak si jednu nedej

Zobrazit celou diskusi