Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další žena ve vládě: Klaus jmenoval Müllerovou ministryní sociálních věcí

Ludmila Müllerová je novou ministryní práce a sociálních věcí
Ludmila Müllerová je novou ministryní práce a sociálních věcí  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
16. listopadu 2012
09:15

Na počátku byla vláda čistě pánská záležitost, po dvou letech jsou už ale v kabinetu Petra Nečase tři ženy. K ministryni kultury Aleně Hanákové a vícepremiérce Karolíně Peake dne přibyla Ludmila Müllerová, která nahradila Jaromíra Drábka ve funkci ministra práce a sociálních věcí.

Prezident Václav Klaus jmenoval ministryní práce a sociálních věcí Ludmilu Müllerovou (TOP 09). Nahradila stranického kolegu Jaromíra Drábka, který post opustil ke konci října, poté co policie obvinila jeho bývalého prvního náměstka z podplácení.

"Moc bych vám přál, aby se vám podařilo problémové ministerstvo, alespoň viděno z venku, stabilizovat, aby vážně dělalo ty věci, které dělat má, a přestalo experimentovat s věcmi, které se mu moc nedaří," popřál nové ministryni Klaus.

Resort práce byl až doteď dva týdny bez vedení. Drábek sice své odstoupení oznámil počátkem října, výběr jeho nástupce odsunuly ale krajské a senátní volby i vládní krize se spory o podobu daní. Premiér Petr Nečas (ODS) se s kandidátkou TOP 09 na ministerský post sešel teprve před pár dny, až po klíčových hlasováních ve Sněmovně.

Někdejší politička KDU-ČSL a nyní TOP 09 působila na ministerstvu práce už v letech 2002 až 2004 jako náměstkyně ministra. Pak byla zvolena do Senátu. Po odchodu z horní parlamentní komory pracovala jako Drábkova poradkyně.

pepazdp ( 17. listopadu 2012 02:27 )

Jak jsem viděl tu její fotku okamžitě jsem si vzpoměl na Tootsie

rendyx111 ( 16. listopadu 2012 15:17 )

Tak ta vypadá spíš jako Herr Můller....jinak to bude stejná kategorie jako "rat" Drábek

docent1111 ( 16. listopadu 2012 10:52 )

rendyx111 ( 16. listopadu 2012 10:39 )

Už to slyším,pane Nečasi vyslovujeme Vám nedůvěru a celé vládě....-p.Nečas k demonstrantům-vážení demonstranti,nám jsou nějaké Vaše názory u pr.dele-protože o tom co je správné,rozhodujeme MY-STRANA a nyní táhněte zpět do Vašich příbytkůůů

osinek ( 16. listopadu 2012 09:50 )

Lidi,zúčastněte se zítra,v sobotu 17.listopadu o 13.hodině PROTIVLÁDNÍ MANIFESTACE pořádané odbory, Svazem zdravotně postižených, Svazem seniorů a dalšími nevládními organizacemi na Václavském náměstí v Praze! Vládní verbež krade,lže a podvádí a lidem vymývá mozky o nutnosti šetřit a přinášet oběti v době krize! A ta PŘEBĚHLICE K.Peak (Véčkaři přezdívají bývalou odéesačku K.Peak MODRÁ PÍ-a) blábolí,že ona a její poskoci (přeběhlíci ze strany VV) prosadí slušnost v politice Je NAČASE ZBAVIT SE Nečase a jeho korupčních ministrů. Pokud ta vládní sebranka nepodá demisi, je čas vzít bejčák a vyhnat ty pravicové šmejdy od koryt!! Protivládní manifestace v sobotu 17.listopadu je vhodnou příležitostí vyslovit NEDŮVĚRU Nečasově vládě!

Zobrazit celou diskusi