Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Adéla (13) se našla: Policisté dívku zadrželi ve vlaku!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
13. listopadu 2012
19:35

Šest dní byla na útěku z domova školačka Adéla H. (13) z Lubů na Chebsku. Utekla s Miloslavem S. (17), do kterého se zamilovala. Teď přišla dobrá zpráva. Policisté dívku zadrželi ve vlaku.

„Cestovala vlakem na trase mezi Chebem a Luby. Dívka je v pořádku a předáme ji rodičům, řekl Blesku policejní mluvčí Pavel Valenta s tím, dívčina chlapce Miloslava S. (17) už také mají. „Chytli jsme ho ale na jiném místě než děvče. Ve vlaku s ní nebyl,“ dodal Valenta. Policie po dvojici pátrala dne, i nocí. A už o víkendu slavila první úspěch. Našla už vůz, s kterým oba uprchlíci jezdili.

Šlo o červenou fabii, kterou Miloslav H. šoféroval, i když neměl řidičský průkaz. „Auto jsme našli odstavené v Chebu,“ řekl Valenta. „Oni prý chtěli spolu jet tím autem na Slovensko. Když se dozvěděli, že se ví, o jaký vůz jde, tak se ho zbavili,“ prozradila Editha, která chodí do stejné školy jako Adéla akorát o stupeň níže.

Adéla se s Miloslavem H. měla podle spolužáků seznámit v Lubech. „Padli si do oka v parku, kam chodí starší holky a kluci,“ řekla Editha, která chodí do sedmé třídy. Adélini spolužáci z osmé třídy to potvrzují. „Seznámili se spolu asi před rokem. Nejdříve spolu chodili, pak přestali a zase začali. Adéla se do něj po uši zamilovala,“ uvedla blondýnka z osmičky. O Adéle mluví jako o slušné dívce, s kterou ale ona moc nekamarádí. „Žádný dvojky z chování Adéla neměla a také neměla problémy s kázní. Jen často zapomínala. Jinak je to normální holka. Ale s námi se moc nestýkala. Kamarádila se buď s mladšími holkami ze sedmičky, nebo naopak ze staršími,“ dodala Adélina spolužačka.

Adélu viděli rodiče naposled ve čtvrtek, kdy navštívila sestru, od které odešla, prý do knihovny. Domů se nevrátila. Podle Adélina nevlastního otce je Miloslav H. problémový mladík. Údajně měl pobývat v dětském domově ve Žluticích na Karlovarsku.

aanitaa ( 14. listopadu 2012 13:36 )

ptack1 ( 14. listopadu 2012 12:11 )

Starci na chmelu.......

fufnik ( 14. listopadu 2012 12:06 )

a co jako měli proti tomu dělat?? zakážou jí malovat, namaluje se ve škole, zakážou jí kluka a kdo ji bude hlídat? kde zrovna a s kým je?? další chytrák...kdo tím neprošel at si nechá takovéhle rady ....

fufnik ( 14. listopadu 2012 12:04 )

až si to prožiješ sama, tak pak mluv a dávej rady....s tímhle rodiče nenadělají nic, at se třeba postaví nahlavu, mají ji uvázat? nebo jak si to představuješ?? tohle je super takhle radit....

aanitaa ( 14. listopadu 2012 12:00 )

Zobrazit celou diskusi