Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka má strach, že přijde o střechu nad hlavou: Nabízí své orgány na webu

Žena se ze zoufalství rozhodla prodat své orgány
Žena se ze zoufalství rozhodla prodat své orgány  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, mok - 
13. listopadu 2012
22:44

Chudoba a strach o střechu nad hlavou...To jsou důvody, které dohnaly čtyřiačtyřicetiletou maminku ze Španělska, ke krajnímu řešení. Na internetu totiž nabízí své orgány.

Chudá matka z Valencie zatoužila po důstojnějším životě pro sebe a svou dcerku, a proto se rozhodla k prodeji svých orgánu. Připravená byla prodat téměř vše, co není nezbytné k přežití. V nabídce tak byla ledvina, část jater nebo plic.

Ve Španělsku je něco podobného trestné, tak se prý již domluvila s doktorem v nezávislé španělské enklávě Mellila na severu Maroka.

Žena je dlouhodobě nezaměstnaná a hrozí jí vystěhování z bytu. Sociální dávky ve výši 460 eur (asi 11 500 Kč) měsíčně nestačí ani na nájem. Svojí zoufalou nabídkou chce podle francouzského deníku Le Parisien také poukázat na ženské oběti domácího násilí, kterým prý také léta trpěla a které poškodilo její zdraví.

 "Ve Španělsku někteří manželé zcela beztrestně zabíjejí své ženy. Ty, které přežijí, zůstávají opuštěny a bez ničeho. To je, jakoby byly také zabity," tvrdí žena, jejíhož manžela soud zprostil viny, přestože v procesu bylo podle ní předloženo mnoho důkazů, že se k manželce choval násilně.

Španělsko prochází hlubokou ekonomickou krizí, kterou provází rekordní míra nezaměstnanosti kolem 25 procent.

hofihofi ( 14. listopadu 2012 12:29 )

Pak prosim adresy tech cikorek co jezdi ovesene zlatem a kvici kazdy mesic, protoze sis to,prave vycucal z prstu. Nepotrebuji kvicet, staci dak formular a vubec be kazdy mesic, nekdo ulitl, co?

merrylou212 ( 14. listopadu 2012 11:16 )

Cikorky jsou taky ověšeni zlatem, jezdí v BMW a na pracáku kvičí každý měsíc.

aronak ( 14. listopadu 2012 08:59 )

tak tam je asi více fotek, ze kterých se dá vybrat rozumně uvažující člověk by k takovémuto tématu nedal fotku ženy, která má tolik prstenů

aronak ( 14. listopadu 2012 08:58 )

jen mi není jasné, když prodá svoje orgány, tak se z ní stane invalida, a o to jí asi jde, aby měla invalidní důchod (pokud něco takového ve Španělsku existuje) přece by neprodávala orgány, vyinkasovala peníze, poplatila část dluhů, ale její situaci by to nevyřešilo, protože by nesehnala žádnou práci, takže z čeho by pak žila? Je to postavené na hlavu.

pravda_pravdouci ( 14. listopadu 2012 07:51 )

to je ilustrační fotka, ty troubo, pokud jsi to nepochopil. Máš to i napsaný pod ní, že pochází z Profimedia, což je banka fotek.

Zobrazit celou diskusi