Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V opilosti zabila kamarádku: Recidivistka (22) odešla od soudu jen s podmínkou!

Soudce vyměřil mladé řidičce za opětovné porušení předpisů podmínku. (Ilustrační foto)
Soudce vyměřil mladé řidičce za opětovné porušení předpisů podmínku. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, lm - 
8. listopadu 2012
20:01

Opilá řidička Petra Klapovská (22) zavinila v létě nehodu při které zemřela její kamarádka. Přitom už jednou předtím dostala za řízení pod vlivem alkoholu podmínku. Okresní soud v Benešově ji i přesto odsoudil opět jen k podmínečnému trestu. Pozůstají jsou s rozsudkem nespokojeni.

Tragédie se odehrála začátkem července časně ráno na komunikaci mezi Jankovskou lhotou a Jankovem. Klapovská pod vlivem alkoholu srazila na silnici 31letou ženu, která četným zraněním včetně nejvážnějšího přerušení míchy, podlehla.

Policisté řidičce po nehodě naměřili 2,37 promile alkoholu. Nebylo to poprvé, kdy Klapovská řídila "pod vlivem". V minulosti byla za podobný prohřešek potrestána už jedním podmíněným trestem. Mimo to má na svém řidičském kontě i vroubek za jízdu bez řidičského průkazu.

Soud jí za opětovné porušení předpisů i přesto vyměřil jen podmínečný trest a osm let zákazu řízení. Pozůstalí jsou z toho v šoku, státní zástupce se na místě odvolal.

Rodiny oběti a provinilé řidičky pocházejí z jedné vesnice a dívky se spolu dokonce znaly. "Nemám k tomu co říct, to je prostě tragédie a to je všechno, nezlobte se," řekl TV Nova bratr přejeté kamarádky.


 

vary ( 9. listopadu 2012 11:19 )

 Neuvěřitelné, neskutečné, odporné. Prostě ČR. Co můžeme čekat. Doufam, že ta bestie brzy zdechne.

henes ( 9. listopadu 2012 08:05 )

to se sát v mojí rodině,oko za oko....jinak to nejde

miriam ( 9. listopadu 2012 08:00 )

Nevyřvávali tady někteří, že Darina dostala podmínku jen proto, že je celebrita a že kouří kde komu? Že "normální" člověk by šel sedět natvrdo? A to neřídila opilá, ani nejezdila bez řidičáku...

agent ( 8. listopadu 2012 22:20 )

Ten soudce nemůže být normální člověk Jestli to čte..tak vyřizuji jediné: STYĎTE SE

DBBS ( 8. listopadu 2012 20:53 )

jestli jste nebyla trestaní osoba a neřídíila při zákazu, tak by Vás měli rovnou pustit, když ona tohle udělala, měla zákazy a dostala jen podmínku. Vás bych propustil z důvodem vykonání spravedlnosti, na kterou pan soudce neměl chuť nebo náladu a doufám že i jemu se tohle nějak vrátí.

Zobrazit celou diskusi