Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie před koncertem Linkin Park: Spadlé lešení zabilo fanynku

Autor: ČTK, INT, lm - 
8. listopadu 2012
20:39

Tragédie předcházela středečnímu koncertu americké rockové skupiny Linkin Park v jihoafrickém Kapském Městě. Spadlé reklamní lešení zranilo na dvacet fanoušků, kteří byli právě na cestě na vystoupení. Jedna fanynka zraněním podlehla.

Dvacet fanoušků americké rockové skupiny Linkin Park ve středu večer utrpělo zranění, když vítr shodil lešení u stadionu v jihoafrickém Kapském Městě, kde se kapela chystala koncertovat.

Dvanáct zraněných fanoušků muselo být převezeno do nemocnic, z toho dva byli ve vážném stavu. Jedna z fanynek nakonec svým zraněním podlehla.

"Jedna osoba včera umřela na následky svých zranění. Byla to žena. Umřela po převozu do nemocnice," řekla mluvčí města Kylie Hatton.

Mluvčí dále uvedla, že experti před koncertem potvrdili, že reklamní konstrukce je bezpečná. Po neštěstí prý byly všechny reklamní transparenty sundány a místo konání znovu prohlédli odborníci.

Koncert, na který se prodalo přes 45.000 lístků, pak navzdory špatnému počasí začal. Skupina se o smrti jedné z fanynek dozvěděla až po koncertu. "Chtěli bychom vyjádřit hlubokou lítost nad všemi zraněnými a upřímnou soustrast rodině fanynky, která podlehla svým zraněním," oznámila skupina na svých webových stránkách.

kterej ( 9. listopadu 2012 08:35 )

a co je na tom špatně?

DBBS ( 8. listopadu 2012 20:57 )

Jedna osoba včera umřela na následky svých zranění. /// tak tohle dokáže opravdu jen Blesk.... hop do google překladače článek a pak jen Ctrl+C a Ctrl+V a článek je hotovo .....

Zobrazit celou diskusi