Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Adéla (15) zmizela, chce se prý zabít: Viděli jste ji?

Po pohřešované Adéle (15) bylo vyhlášeno pátrání
Po pohřešované Adéle (15) bylo vyhlášeno pátrání  (Autor: Policie ČR)
Autor: simao, ČTK - 
29. října 2012
10:16

Odešla v sobotu v béžovém kabátu do mrazivé Prahy, domů se už nevrátila. O pohřešovanou Adélu (15) se nyní bojí její rodiče. Je možné, že má dívka sebevražedné sklony. Pátrá po ní policie, která se s prosbou o pomoc obrací i na občany.

Patnáctiletá pohřešovaná dívka je v policejním hledáčku od neděle, kdy bylo zahájeno pátrání. Adélu naposledy viděli v sobotu v Praze, domů však již nedorazila.

Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové je zhruba 170 centimetrů vysoká, hubená, má černé vlasy a modré oči.

Na sobě měla Adélka v době odchodu z domu tříčtvrteční béžový kabát s černým lemováním kolem límce, černé úzké legíny a černé boty. U sebe by pak měla mát velkou černou koženou kabelu.

"Jakékoliv informace k pohřešované dívce mohou občané volat na linku 158," dodala mluvčí. Do pátrání po dívce je zapojeno několik desítek osob a jak uvádí ČTK, podle dosavadních zjištění kriminalistů může mít prý dívka v úmyslu spáchat sebevraždu!

e.44 ( 30. října 2012 02:24 )

U nás to bylo opačně. Mladší se svěřovala bez problémů, starší jsem musela "pomoci". Samozřejmě ne tím, že bych na ní tlačila. To by mělo opačný efekt. Chtělo to trpělivost a vždycky, když jsem na ní viděla, že se něco děje, jí párkrát zlehka "naťuknout". Nakonec to z ní vždycky vypadlo a rozpovídala se. Časem přišla na to, že když se mi svěří, tak jí "neukousnu", ale že se jí uleví, když si o problému se mnou popovídá a že moje rady nejsou k zahození.

lunatic ( 29. října 2012 15:06 )

Ano,ano - můj mladší bratr je taktéž extrovert & bohém;já introvert;toto dělení,resp.povahové založení je vrozené,stejně tak,jako např.krevní skupina. Proto je však na straně introvertů,myslím,větší povinnost,vyšší odpovědnost,přijít záhadám "na kloub".Život není zaopatřovací ústav - vládne princip svobodné soutěže uplatnit specifický talent a dovednosti - k úspěchu není třeba vzdělání ...jen "hledání" logických souvislostí,návazností - sám mám pouze maturitu ... a i tu jsem dodělal až při zaměstnání a téměř jsem propadl;k nezávislosti stačí uložit si vydělané peníze do banky - pak nemusíte poslouchat ...

lunatic ( 29. října 2012 14:49 )

A ,pokud dovolíte,ten KDO z Vás má přebytečné prostředky a hlavně vůli,mohl by přispět = dle uvážení,na jakoukoliv z nadací pro opuštěné děti - sám tak činím,protože děti nemám ... a do hrobu si "svoji hojnost" neodnesu = pouze námět,pro ty,kteří mají nadbytek ...a nemusí mít vždy poslední model auta ... Děkuji

lunatic ( 29. října 2012 14:39 )

 V pořádku - nebudu psát přímo pod příspěvky,možná,že však i odpovím-resp.,jen se pokusím;rozhodně nemám radost z cizího neštěstí ! Sám pocházím z rozpadlého vztahu a otec se mi nevěnoval vůbec,matka měla 2 zaměstnání,aby nás s bratrem uživila - na to,aby si povídala a vyslechla nás,nebyl čas vůbec. Nestěžuji si = pouze sumarizuji;neměl jsem věci,jako mí spolužáci,někdy nebylo na dárky k vánocům - o to více jsem se naučil o životě přemýšlet = jak funguje. Neskromně snad napíšu,že jsem se přesto neztratil,peněz mám dost a mohu pomoci i staré matce ..nezlobím se,že si se mnou nepovídala=chápu jí,až dnes;na otázky jsem si odpovídal sám,před spaním... Někomu mé glosy přijdou necitelné - neobhajuji se,jde o pohled jedince,se kterým se život "nepáral" Díky Přeji Vám VŠE DOBRÉ

drakoska11 ( 29. října 2012 14:22 )

A to vidíš jako kde?...

Zobrazit celou diskusi