Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

BBC věděla o pedofilii moderátora celých 40 let: Zneužil i vlastní neteř

Autor: Ladislav Leimer - 
23. října 2012
13:57

O zvrhlém počínání moderátora Jimmyho Savila (†84) věděla po dlouhých 40 let nejenom stanice BBC, pro kterou pracoval, ale i jeho vlastní rodina. Nechali ho dokonce zneužívat malé příbuzné, aby nepřišli o jeho peníze.

Vše vyplynulo ze speciálního pořadu Panorama o Savilovi, který vysílala sama BBC. Promotér a DJ Paul Gambaccini v něm přiznal, že měl obavy, že Savile zneužívá nezletilé, ale nikoho o tom neinformoval: „No, měl jsem já jako začínající DJ jít nahoru a říci, že můj nadřízený je úchyl? To mě ani nenapadlo. Vysmáli by se mi.“

Kolegové o jeho úchylce věděli

Savila si kvůli podezření ze zneužívání nezletilých zavolalo na kobereček dokonce samotné vedení televize. On však vše popřel. Jeden z někdejších moderátorů pořadu BBC Nationwide Bob Langley dokonce prozradil, že Savile mu naznačil, že měl sex s třináctiletými. Langley si ale myslel, že Savile žertuje. On přitom znásilňoval dívky i chlapce, kterých mohlo být až šedesát.

Zneužil i vlastní neteř

Pořad o Savilovi vysílala i televize ITV. Objevila se v něm samotná neteř Savila, která tvrdí, že i její rodina o pedofilii věděla, ale nic neřekla, protože nechtěla přijít o peníze, které jim dával. Díky nim si žili nad poměry dobře. „Jednou když mi bylo dvanáct, si mě posadil na klín. Měla jsem krátkou sukni a on mě osahával před celou rodinou. Když se nikdo nedíval, strčil mi prsty do rozkroku. Podruhé se na mě vrhl, když mi bylo patnáct. To mi osahával prsa,“ uvedla Caroline.

Koupil si celou rodinu

„Moje matka i babička, Jimmyho sestra, o všem věděly. Věděly, že je úchylný pedofil. Ale kdybychom promluvily, sláva, kterou měl, by zmizela a my bychom přišly o životní standard, který nám platil. Navíc jsem byla pyšná, že můžu říkat, že slavný Jimmy Savile z BBC je můj strýc,“ přiznala Caroline fakt, že si Savile koupil celou rodinu.

simgiran ( 29. června 2015 00:54 )

Zneužíval a znásilňovat, děti, dospívající (to hlavně) i dospělé. No, hlavně že ho pořád označují za pedofila...

margarethka ( 23. října 2012 20:56 )

pr.del

margarethka ( 23. října 2012 20:56 )

nic proti jeho ksichtu , ale *** patří do kalhot. dobytek jeden. takový svini to všechno prošlo..........

londynskypes ( 23. října 2012 20:13 )

londynskypes ( 23. října 2012 20:13 )

asi se ji to pak zalibilo ..bylo to prece kvuli penezum..

Zobrazit celou diskusi