Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemocná Lucie (†2): Na vyšetření čekala v čekárně tak dlouho, až zemřela

Lucinka by mohla být ještě naživu.
Lucinka by mohla být ještě naživu.  (Autor: facebook)
Autor: kla - 
23. října 2012
13:25

Otec Erik (33) vezl ve Velké Británii svou nemocnou dcerku k pediatrovi. Holčička měla velmi vysokou horečku, těžký kašel a modraly jí rty. Prosil tedy sestru, aby je upřednostnila před ostatními dvaceti pacienty. Marně. Po sedmdesáti minutách, kdy konečně přišla na řadu, byla malá Lucie mrtvá. Za 14 dní by oslavila dva roky.

Lucie se do ordinace dostala už se zastaveným srdíčkem, a to po více než hodině čekání. Snahy o její oživování byly marné. „Asi po dvaceti minutách v čekárně se začal její zdravotní stav horšit. Modraly jí rty, úplně hořela a měla potíže s dýcháním. Čtyřikrát nebo pětkrát jsem je prosil, ať nás už vezmou, ale udělali to až po 70 minutách, když jsem jim řekl, že malé zavolám záchranku. To už ale bylo pozdě,“ řekl deníku Daily Mail nešťastný otec Erik.

Za 14 dní by oslavila druhé narozeniny

Nic netušící maminka Angie mezitím čekala doma s dvojčátkem Lucie, Jakeem a jejich  tříletou sestrou Holly. "Lucie tu teď měla být živá s námi. Nepřestanu, dokud pro ni nedosáhnu spravedlnosti. Za čtrnáct dní by s Jakem oslavili druhé narozeniny. Co mu mám říct? Co mám říct Holly?“ řekla s pláčem otřesená maminka.

Ordinace lékaře, ve které se nešťastná a jistě zbytečná událost stala, zatím nepodala k případu žádné vyjádření. Zarmoucení rodiče se však nevzdávají a rozjeli kampaň s názvem "Legacy Lucie", která bojuje za změnu v systému  čekárnách. Dítěte, jehož stav se stále horší, má být vždy upřednostněné před ostatními.

marie1980r ( 24. října 2012 22:00 )

londynskypes ( 23. října 2012 19:51 )

pohadkamaje ( 23. října 2012 17:26 )

pohadkamaje ( 23. října 2012 17:25 )

Vy dva nade mnou už to nehulte.

pohadkamaje ( 23. října 2012 17:25 )

Běž si postěžovat na stranickou schůzi, soudruhu.

Zobrazit celou diskusi