Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální vražda na Slovensku: Viktorku (†12) znásilnil a zavraždil soused

Viktorka (†12) byla znásilněna a brutálně zavražděna.
Viktorka (†12) byla znásilněna a brutálně zavražděna.  (Autor: Čas.sk)
Autor: kla - 
22. října 2012
10:11

Velká tragédie se stala v obci Boťany na východě Slovenska. Teprve dvanáctiletou Viktorku znásilnil, brutálně zavraždil a její ostatky v pytli pohodil na zahradu k latríně soused a otec dětí, se kterými si chodívala hrát.

Obviněného Štefana B. (45), který strašný čin spáchal, zadržela policie v sobotu večer poté, co našla tělíčko malé Viktorky pohozené u latríny na zahradě jeho rodinného domu. Podle sousedů byl Štefan, kterého dívka dobře znala, velmi násilnický.

Matka viděla dceru naposledy ve čtvrtek večer, když šla ven se slovy, že si jde hrát. Domu se však už nevrátila.

Viktorku, která musela před smrtí velmi trpět, hledali nejprve pouze příbuzní. "Byla jsem i za Štefanem, jestli u něho není. Chodívala si k nim totiž hrát, když tam ještě bydlela jeho manželka. Řekl mi, že jí neviděl," řekla pro slovenský Nový Čas s pláčem matka Viktorky Silvia Tóthová, která ztracení dcery nahlásila na policii až v sobotu, tedy dva dny poté, co zmizela! Výsledky policejního pátrání byly známé už v sobotu v podvečer.

Přesto, že všichni sousedé stále doufali, že je Viktorka naživu, policie její tělo našla zabalené v černém pytli pohozeném na zahradě obviněného Štefana. Ten se dokonce podle svědků k hrůznému činu přiznal svému zeti.

"Trebišovský vyšetřovatel obvinil už jednou soudně trestaného Štefana z okresu Trebišov, ze zločinu zabití a sexuálního zneužívání “, řekl dnes pro server Topky.sk košický policejní mluvčí.

Štefan B. do svého domu vlákal malou Viktorku ve čtvrtek 18.října, začal se jí dotýkat a po té jí znásilnil. Děvčátko se snažilo bránit a když začalo vyhrožovat, že vše poví ve škole, násilník se zalekl a Viktorii zabil.

„Obviněný jí z obavy následně začal pěstmi být do obličeje a tím jí způsobil vážná zranění, kterým dívka na místě podlehla,“ dodal mluvčí policie.