Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Nedůsledná kantorka si nepřepočítala žáčky: Učitelka zamkla prvňáčka, dítě vyskočilo z okna!

Autor: Jitka Pecharová, lmk - 
17. října 2012
20:44

Sotva začal chodit do školy, už z ní má trauma! Prvňáčka z vrchlabské školy Samuela (7) učitelka zamkla nechtěně ve třídě a šla s dětmi na oběd. Hoch zpanikařil a vyskočil z okna. Padal čtyři metry, nic vážného se mu naštěstí nestalo.

Když Samuel zjistil, že zůstal sám zamčený ve třídě, bušil do dveří a křičel. „Volal děti, učitelku, mámu, tátu, ale nikdo neotevřel, tak šel k oknu a vyskočil,“ vyprávěla chlapcova maminka Petra Straková.

„Kdyby viděl z okna ven, jak je vysoko, nevyskočil by. Doma bydlíme v přízemí, tak asi myslel, že z parapetu sleze hned ven,“ usoudila.

Hoch prý byl schovaný za klavírem

Chlapec dopadl na nohy a několikrát se překulil. Naštěstí ho viděla kolemjdoucí žena. Dítě odnesla do školy a zavolala záchranku. Hoch skončil v nemocnici. „Důležité je, že není ohrožen na životě,“ oddechla si maminka Straková.

Jak se mohlo stát, že učitelka s třicetiletou praxí přehlédla při odchodu do jídelny Samuela a zamkla ho ve třídě? „Vyšetřuje to policie. Po seřazení dětí se přesvědčila, že ve třídě nikdo není. Hoch byl ale schovaný za klavírem,“ řekl ředitel školy Jan Palátka.

„Samozřejmě že to neudělala schválně, měla být ale důsledná,“ vytkla kantorce matka Samuela. „Syn se teď bojí, že ho znovu zamkne, a nechce do školy. Psychiatr doporučil, aby zůstal pár dní doma,“ dodala matka. Zřejmě požádá, aby syna přemístili do jiné třídy.

Petra Straková ( 6. ledna 2023 01:56 )

Tady jste ale všichni chytří když nejde o vás a hlavně nevíte jak to ve skutečnosti bylo. To že se schoval za piano byla tenkrát falešná zástěrka pro učitelku aby nevyšlo najevo to co by asi všechny šokovalo mnohem víc než seskok z okna mého syna. Už je to pár let za námi ale kde jsou nějaké hranice toho,co lidé vypouštějí ze svých úst. Mluví z vás váš charakter a nebo hloupost?
Bože jak chudý váš život musí být!

atakdale ( 18. října 2012 10:39 )

to je famílie jak vínko

opportunity ( 18. října 2012 00:04 )

merlina29 ( 17. října 2012 23:23 )

Pár po čuni,frackovi!

catherin4 ( 17. října 2012 23:09 )

Toho maleho by mal vysetrit psychiater. Este to, ze sa schoval by som pochopila, je este maly a deti robia lotroviny. Ale ze skakal z okna? Kluk v jeho veku by uz mal mat pud sebaachovy a neskakat si len tak z okna! To vzdy ked sa dostane do nejakej situacie s ktorou si nebude vediet rady skoci z okna???

Zobrazit celou diskusi