Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Důchodkyně (82) vyhnala z banky ozbrojeného lupiče!

Hertha (82) se nezalekla, maskovanému lupiči strhla masku a peníze vrátila bance
Hertha (82) se nezalekla, maskovanému lupiči strhla masku a peníze vrátila bance  (Autor: Rakouská policie)
Autor: shp, ČTK - 
19. října 2012
08:44

Rázná stařenka Hertha W. (82) ukázala patřičnou dávku odvahy, když z banky v malé dolnorakouské obci Sankt Egyden am Steinfeld vyhnala ozbrojeného lupiče. Podle policie byl muž vážně nebezpečný.

Hertha lupiči strhla z hlavy masku, sebrala kořist a vyhnala pryč. „Ta scénka byla zralá na kabaret,“ řekl dnes mluvčí místní policie. Rázná stařenka se podle něj vlastně nezachovala správně. „Ten chlap byl všechno, jenom ne neškodný,“ dodal mluvčí.

Nemám strach z mužů!

Žena rakouskému deníku Österreich řekla, že strach nemívá. „A už vůbec ne z mužů,“ prohlásila. Až dodatečně se dověděla, že několikrát trestaný recidivista měl jen plynovou pistoli. Média, policie i hrdinka samotná líčí sled událostí následovně: Klientka Hertha W. stála u přepážky, aby zaplatila životní pojištění, když se do banky vřítil maskovaný muž, který s pistolí v ruce žádal peníze.

Připlížila se zezadu a strhla mu masku

„Říkala jsem si, že to snad není možné. Pak jsem se k němu zezadu připlížila a prostě mu strhla masku,“ řekla hrdinka deníku Kurier. Když ji pachatel okřikl a znovu si nasadil masku, nenechala se Hertha W. zastrašit. Podruhé strženou masku hodila za přepážky, aby si ji muž nemohl znovu rychle nasadit.

Tašku s penězi vrátila bance

Tašku s penězi, kterou lupiči vydala bankovní úřednice, babička neřádovi vytrhla z ruky a prohlásila: „Peníze patří bance. Rezignovaný zločinec se dal na útěk. O něco později ho dopadla policie. S pohoršením se nejdřív stařenka vyjádřila o ostatních mužích v bance, protože podle ní nikdo nehnul prstem. „Možná se ale příliš často dívám na kriminálky v televizi,“ uzavřela.

mirkazam ( 19. října 2012 09:36 )

Tvůj příspěvek jenom dokazuje, co jseš za kreténa

Zobrazit celou diskusi