Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skandál! Internetem kolují fotky mrtvého polského prezidenta Kaczyńského

Autor: Ladislav Leimer - 
17. října 2012
15:26

Zděšení a zhnusení vyvolal v sousedním Polsku únik videa a drastických snímků z leteckého neštěstí u západoruského Smolenska, při kterém zemřelo 96 lidí. Na snících je k vidění i znetvořené tělo někdejšího prezidenta Lecha Kaczyńského (†60).

Ruská webová stránka, stejně jako jedna ukrajinská, kde se snímky objevily, byly po intervenci polské civilní kontrarozvědky zablokovány. Fotografie vznikly nejen přímo na místě neštěstí, při kterém v dubnu 2010 u Smolenska zahynulo celkem 96 lidí, ale prý i v pitevně. Jak nechutné...

Polští vyšetřovatelé: Od nás neunikly

Skoro před měsícem fotky zveřejnil anonymní ruský uživatel internetu jako ilustraci k diskuzi na jednom fóru. Polská civilní kontrarozvědka ABW zjistila, že se rozšířily i na weby v Německu, ve Spojených státech a na Ukrajině. Polští vyšetřovatelé tvrdí, že od nich drastické snímky neunikly.

Znetvořené mrtvoly, včetně prezidenta

Na snímcích jsou rozházené trosky, ze kterých vyčuhují mrtvoly. Na děsivých záběrech jsou ke spatření i utrhané končetiny a jeden zesnulý, který vypadá jako samotný prezident. Mrtvoly se nachází ve vrstvě bahna a prachu. Snímky jsou cokoliv, jen ne důstojné.

Ohyzdné fotky Blesk.cz nezveřejní!

Šéf polské diplomacie Radoslaw Sikorski na twitteru vyzval novináře, aby se chovali slušně a fotografie nezveřejňovali. K tomu kroku se rozhodl i Blesk.cz, nepovažujeme za důstojné a hodné našeho jména zveřejňovat takovéto obludnosti. Zvláště v případě tak významné osobnosti, jakou byl Lech Kaczyński.

marie60 ( 18. října 2012 14:31 )

rentierskejY)

marie60 ( 18. října 2012 14:23 )

Jenže ten Kaczyńsky byl zohavený oproti tomuto olašskému králi a to je taky rozdíl. Nj,ale už zde byly i obrázky zlyčovaného a pak mrtvého Kaddafího. Bylo to taky fůj.Media asi dost po takových obrázcích prahnou.

brekekesalami ( 18. října 2012 10:21 )

aha, takže se mrtvoly neukazují, jo, Blesku, tohle je ta vaše morálka...aha, aha....http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/183673/stovky-romu-zamirily-do-ostravy-pohrbivaji- sveho-zesnuleho-krale.html

necekany_vystrik ( 18. října 2012 08:20 )

na Liveleaku už všechny fotky jsou, takže kdo chce, najde si a blesk nepotřebuje. Osobně na fotkách nic hrozného nevidím.

rendyx111 ( 17. října 2012 20:20 )

Skandál! Internetem kolují fotky Ornelly Štikové-to je ještě větší nehumánnost,perverze a hnusota,než zveřejnit fotky zemřelého prezidenta...

Zobrazit celou diskusi