Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Při požáru stodoly uhořela dívka (†10): Hrála si s kamarády ve slámě

Autor: kla - 
16. října 2012
12:45

Otřesná tragédie se stala v Hamelhausenu v Dolním Sasku. Ve stodole, která byla od podlahy až po strop naplněna balíky slámy, při hře se svými kamarády uhořela v neděli teprve desetiletá dívka.

Malá Chantal (10) se v neděli večer domluvila se svými kamarády, že se sejdou v nedaleké stodole, o rozloze 1000 m2. Děti si hrály se zapalovačem a v nestřeženém okamžiku jeden z 800 balíků, kterými byla stodola zaplněna, vzplál. Plameny se začaly šířit nebezpečnou rychlostí.

Děti utíkaly ze stodoly ven. Chantal se ale vrátila, nejspíš se chtěla pokusit vzniklý požár uhasit. Jejího kamaráda (13) odvezla přivolaná záchranná služba s vážnými zraněními do nemocnice. Tři chlapci a jedna dívka vyvázli bez zranění. Pouze Chantal chyběla.

Celou noc a celé pondělí malou dívku hledala v troskách doutnající stodoly policie. V provozu byl i vrtulník, který hledal Chantal po okolí, kdyby náhodou přeci jenom stihla utéct. Všechny naděje ale opadly, když policie v noci na dnešek našla tělíčko Chantal v troskách, uvedl server Bild.de.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi