Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Svědek testovací jízdy Drahomíra (†18) a Patrika (†33): Takovou rychlost nemohli zvládnout

Autor: Ladislav Leimer, Nový Čas - 
16. října 2012
11:24

Testovací jízda nového vozu ve slovenském Štefanově byla fatální pro řidiče Patrika (†33) a spolujezdce Drahomíra (†18). Oba z vozu vylétli a zemřeli. Podle svědka jeli extrémně rychle a jízdu po mokré vozovce nemohli zvládnout.

Lidé z obce jsou šokovaní, rodina je na dně. Zemřeli dva mladí muži, kteří měli spoustu plánů. Patrik zanechal po sobě manželku a dítě, Drahomíra čekala zkouška dospělosti. „Je to nepochopitelné, oba dva milovali život a plánovali si ho užívat plnými doušky,“ vypráví smutně rodinný známý Peter (45).

Silnice byla mokrá, nepřizpůsobil jízdu

Patrik si koupil auto, které si chtěl vyzkoušet. Zavolal Drahomírovi a oba dva se vydali na cestu. Podle všeho řídil Patrik velmi rychle. „Viděl jsem, jako se řítil obrovskou rychlostí. Nemohl to zvládnout. Silnice byla mokrá a jízdu nepřizpůsobil,“ prohlásil Robert, který dopravní nehodu viděl.

Policie zjišťuje, jak jel rychle

Policie momentálně rychlost, jakou jel řidič, zjišťuje. Rodina Patrika je celá zdrcená. Jeho manželka Monika zůstala během vteřiny sama. Syn Daniel už nikdy nepozná svého otce. „Koupili si v obci chalupu, plánovali si ji předělat a neuvěřitelně se tam těšili, teď je vše pryč,“ říká s pláčem Peter.

Narazili do betonového mostu

Nehoda se stala v neděli. Vozidlo řídil starší Patrik, Honda Civic se dostala na levou stranu vozovky a narazila do betonového mostu. Náraz oba muže vymrštil z auta. Drahomír zraněním na místě podlehl. Patrik utrpěl několikanásobné poranění hlavy, břicha a nohou. Záchranáři se ho pokoušeli oživit, ale nepodařilo se jim to.

Chtěl jít na vysokou

Drahomír měl mít za tři týdny stužkovák. Příští rok ho čekala zkouška dospělosti. Jeho spolužáci a učitelé jsou zdrceni. Drahomír navštěvoval poslední ročník Střední průmyslové školy v Myjavě. „Nezlobte se, nebudeme se k tomu vyjadřovat, je to pro nás obrovská tragédie,“ řekla ředitelka školy. „Nezasloužil si takovouto smrt, byl to dobrý kamarád, vždy když mohl, tak pomohl,“ prohlásil spolužák Juraj (18).

lamis ( 22. října 2012 15:52 )

napodobne,a ten muj ,jeste ,ke vsemu ,porad cuka nohou ,jako by, bzdil misto ,me horor,nejradeji, bych mu hned jednu vrazila jenze, abych byla uprimna ,podobne skreky , nekdy ,delam i ja

zelena.karkulka ( 16. října 2012 21:33 )

ještě,že se nic vážného nestalo

hr0p ( 16. října 2012 18:07 )

ne, ten mlady taky nebyl normalni, teda pokud v tom aute nespal. Mel ridici porucit at spomali, ze ma strach, nebo ze chce vystoupit...., nejspis se oba v tom aute smali jak to "frci rychle"...

rezacek ( 16. října 2012 16:44 )

Nejhorší je, když nějaký namachrovaný magor s sebou vezme i někoho normálního. Tady to naštěstí dopadlo dobře - magor je v pekle a nikomu normálnímu se nic nestalo.

lennne ( 16. října 2012 16:41 )

chlapi jsou "silenci" dokud udrzi moc, statisticky se rodi vic muzu, je taky proc , jsou divoky, nezkrotni, plni adrenalinu....mekousi a trdla nemaji moc velky sance....dravost a nezodpovednost je obcas zabije, ale bez nich by se svet nemenil.

Zobrazit celou diskusi