Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Policie pátrá po ztraceném muži (76): Muž má Alzheimera a je dezorientovaný

Policie pátrá po Zdeňkovi Raškovi z Hořic na Jičínsku.
Policie pátrá po Zdeňkovi Raškovi z Hořic na Jičínsku.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, lm - 
14. října 2012
18:38

Policie v okolí Hořic na Jičínsku od sobotního odpoledne pátrá po šestasedmdesátiletém Zdeňkovi Raškovi. Muž odešel z domu na procházku a nevrátil se. Jeho manželka se pak obrátila na policii. Policie do pátrání nasadila i vrtulník. Muž trpí Alzheimerovou nemocí.

Do pátrací akce se dnes dopoledne zapojilo asi 100 dobrovolníků i záchranářů z řad policie, hasičů, zaměstnanců městského úřadu a občanů města. Prohledávají chlumské lesy ve směru od obce Boháňka přes Březovice a dále k Hořicím a západně k Holovousům. Okruh pátrání je zhruba deset kilometrů kolem Hořic.

Pohřešovaný muž trpí Alzheimerovou nemocí a je kvůli tomu dezorientovaný. Je asi 185 centimetrů vysoký, štíhlé postavy. Má prošedivělé krátce střižené vlasy. Na sobě by měl mít béžové kapsové kalhoty, černo-bílou bundu a khaki kšiltovku. Jakoukoli zprávu o pohřešovaném mohou lidé zavolat na linku 158.

Rašku policie hledala již loni na konci září, když odešel do lesa na houby a nevrátil se. Muže pak našli lidé na hlavní silnici z Hořic do Ostroměře.

ivkanatka ( 15. října 2012 09:18 )

Opět není diskuse u článku, kde cikáni terorizují 80-ti letou stařenku. Opět se ptá, PROČ tam není diskuse ?!? Proč je v Blesku chrání ?! Chceme se vyjadřovat ke všemu a ne jen k tomu, co vy uznáte za vhodné !!! Je to diskriminace !

arcaben ( 15. října 2012 09:03 )

cihe:Vzhledem k tomu,že pán má delší dobu Alzheimera a jednou ho již hledali,pak se nabízí logická otázka,PROČ ho pouští samotného ven??

cihe ( 15. října 2012 07:51 )

vy chytráci, to je vážná věc! nikdo si nedovedete představit jaké starosti a jak vyčerpávající je péče o takto nemocného člověka. Když to nevíte nekritizujte!

kristinanovaskova ( 14. října 2012 20:59 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

kterej ( 14. října 2012 20:49 )

když na článku: Terorizovaná důchodkyně Cecília (80): Romové se mnou chtějí sex! není diskuse, otevírám ji tady. Mezi lidma je pořád 12000 l. metanolu, co ho zdarma rozdat mladíkům

Zobrazit celou diskusi