Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Muž (45) ubodal na Jablonecku vlastní matku (†70), potom šel opravovat motorku

Muž ubodal vlastní matku, potom šel pracovat na motorce, jako by se nic nestalo
Muž ubodal vlastní matku, potom šel pracovat na motorce, jako by se nic nestalo  (Autor: Blesk/profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
14. října 2012
15:41

Několik bodných ran zasadil muž (45) z Lučan nad Nisou na Jablonecku své vlastní matce (†70). Poté vyšel na zahradu a začal pracovat na motorce, jako by se nic nedělo. Policie už ho obvinila z vraždy.

Vraždu nahlásili v pátek kolem 21:00 policii záchranáři. Žena byla zavražděna doma, v rodinném domku v Lučanech. Záchranáře na místo přivolali kvůli údajnému bezvědomí. „Přivolaný lékař však už ženě nemohl pomoci, ani nezahajoval resuscitaci, jen konstatoval smrt,“ řekla mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Markovičová.

Byl to místní podivín

Podle obyvatel Lučan je vrah prý místním podivínem. Jde údajně o duševně narušeného člověka. Lidé z okolí místa jeho bydliště z něj měli strach, protože často pokřikoval na kolemjdoucí a na svou matku byl hrubý. Několikrát prý přijela k němu domů, právě kvůli různým excesům, i policie. Ta muže obvinila z vraždy a hrozí mu až 18 let vězení.

Všichni věděli, že je nesvéprávný

„Všichni jsme věděli, že je snad nesvéprávný, ale nikdy by nás nenapadlo, jak to dopadne. Jeho sousedé ho ale mnohokrát viděli, jak třeba svoji matku pohlavkuje, údajně ji měl kdysi i škrtit. Pokřikoval hrubě často na děti, které jezdily třeba kolem na kole, a jednou křičel na lidi v červeném autě a hrozil jim,“ popsala místní obyvatelka Dagmar Kubištová vraha Deníku.cz.

londynskypes ( 15. října 2012 07:09 )

a bude to horsi zrusi ustavy pro tyto zrudy ..

kristinanovaskova ( 14. října 2012 21:00 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od srpna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.Cervena-Cerna.cz

marie60 ( 14. října 2012 19:13 )

Kdyby byl nesvépravný, tak by nemohl ani jezdit na motorce, ne? Nj, věděli, že je nebezpečný ale s.ali na to.

brutal ( 14. října 2012 17:50 )

Ale našli se tací,jen matka nechtěla jeho ústavní péči.

naidka ( 14. října 2012 16:48 )

myslím, že s těmi nesvéprávnými magory to není tak jednoduché. Policie za dřívější napadání matky by nic nezmohla a ten chlap by si musel k psychiatrovi dojít sám nebo by ho tam musel někdo dokopat. Všichni hřešili na to, že se dlouhou dobu nic nestalo, je to těžká situace. Ve vedlejší obci bydlí taky podivín, který pokřikuje na auta. Občas ho prý odvezou do léčebny, ale musí sám chtít, potom se vrátí a je na tom stejně jak byl.

Zobrazit celou diskusi