Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Styděl se za dluhy: Aby se matka netrápila, tak ji udusil a rozřezal!

Procházka, který brutálně zavraždil svou matku u soudu
Procházka, který brutálně zavraždil svou matku u soudu  (Autor: Mediafax)
Autor: kla - 
11. října 2012
07:41

Petr Procházka (37) se před matkou styděl za své dluhy, kvůli kterým byla na její dům v Radotíně uvalena exekuce. Nechtěl aby se kvůli dluhům trápila, tak jí 4. ledna 2002 udusil, její tělo rozřezal a hodil do Vltavy. Celých deset let nebyla policie schopná tento případ brutální vraždy vyřešit.

Zlom v případu nastal tento duben, kdy se Procházka opilý policii přiznal a dokonce je dovedl na místo, kde vhodil pytle s matčinými ostatky do řeky.

Matku v noci v lednu 2002 udusil polštářem a poté rozřezal. Kusy těla dal do odpatkových pytlů a vhodil je do řeky. Osm měsíců na to byla noha paní Procházkové nalezena ve Vltavě.

Dlouhých 12 let nebyla policie schopná případ vyřešit. Dokud se tedy Procházka sám nepřiznal. Muž svou výpověď potvrdil i po vystřízlivění. Při hlavním přelíčení však vše popřel: "Byl jsem pod vlivem alkoholu a ve špatném psychickém stavu. Nikdy bych nedokázal šáhnout na mámu. Přiznal jsem se, protože trpím výčitkama, že jsem mámě předtím, než se ztratila, oznámil, že přijdeme o dům. Udělal jsem to, abych se ještě víc trápil. Až duchovní ve věznici mi řekl, že nemůžu vzít na sebe něco, co jsem neudělal," hájil se Procházka.

Rozhodnutí soudce Jiřího Říhy to ale neovlivnilo, a tak byl muž odsouzen k 12 letům vězení. Rozsudek však není pravomocný, obhájkyně Procházky, která trvá na plném osvobození svého klienta, se proti němu odvolala.

b.bobes ( 13. října 2012 18:45 )

Redaktoři Blesku by si měli zopakovat základní školu, protože odpaTkové pytle, to je síla....

zelena.karkulka ( 11. října 2012 23:37 )

Takže policie je na tom hůř s iq než ten ,od pohledu dement???

londynskypes ( 11. října 2012 20:55 )

jaramila ( 11. října 2012 18:25 )

arcaben ( 11. října 2012 13:01 )

On se styděl?????A co by dělal s matkou,kdyby se jako nestyděl??

Zobrazit celou diskusi