Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Posedlá dívka (21) sledovala herečku: Hrozila jí znásilněním a vraždou!

Jedenadvacetiletá Sarah (vlevo) uspořádala hon na svou oblíbenou seriálovou herečku Rosie Marcel (vpravo)
Jedenadvacetiletá Sarah (vlevo) uspořádala hon na svou oblíbenou seriálovou herečku Rosie Marcel (vpravo)  (Autor: INT, Profimedia.cz)
Autor: simao, INT - 
9. října 2012
19:17

Sarah (21) se před časem vyfotila se svou hereckou oblíbenkyní. Jenže pak na její adresu seslala peklo plné děsivých výhrůžek. Neobvyklý případ stalkingu musel řešit londýnský soud. A dívku poslal do vězení.

Stalking je jiný výraz pro patologickou posedlost zájmem o jinou osobu. Zajímavé je, že podle statistik zhruba 80% stalkerů bývají muži, většina ve věku 30 až 40 let. Tahle dívka se však těmto údajům vymyká.

Není sice vhodné soudit knihu podle obalu, avšak Sarah Rumbelow (21) jednoduše příliš krásy nepobrala. Za svou oběť si však vybrala pohlednou seriálovou herečku Rosie Marcel (36). Že by závist?

Loni téměř rok herečku v nepravidelných intervalech bombardovala všemožnými zprávami - posílala jí nenávistné e-maily, zprávy na sociálních sítích, ale i dopisy.

Vyhrožovala znásilněním a smrtí

Z řady falešných účtů vyhrožovala herečce znásilněním a dokonce i smrtí. Policie se však dostala mladičké Sarah na stopu a zatkla jí. Do vazby vzali dívku loni v říjnu. A u ní doma našli řadu novinových výstřižků a článků o sledované herečce.

Ve vazbě dívce diagnostikovali Aspergerův syndrom, mírnější autistickou poruchu, projevující se však často problémovým chováním. A Sarah pustili na kauci na svobodu. A soud jí zakázal jakkoli kontaktovat herečku.

Kolotoč výhrůžek se však rozjel nanovo. Jednu z nich poslal i hereččině sestře: "Tvá sestra je hotová. Brzy bude po ní..." I když se dívka snažila zahladit stopy, putovala k soudu znovu. Obhájce jí bránil na základě jejího duševního stavu a nutnosti léčby.

Dostala 2,5 roku

"Nepochybuji o tom, že je mladá žena, která má značné obtíže," pronesl na adresu obviněné soudce v soudní síní v St. Albans. "Je to sice zločin narušené osoby, ale nelze říci, že ona sama je bez viny," dodal dle Daily Mailu. A poslal mladého stalkera na dva a půl roku do vězení. Sarah se však dostane i speciální lékařské péče.

barbatus ( 9. října 2012 22:39 )

nedovolená reklama na hazard, cenzore zasáhni!!!

frol ( 9. října 2012 22:11 )

 Máme tu druhé video co vám změní život http://www.geniusacademy.cz/?a_box=y4tanwpr&a_cam=1

keanwood ( 9. října 2012 20:51 )

hlas ze záhrobí ? Nebo cvok ?

veradobrilkova ( 9. října 2012 20:28 )

Lidi, 95% naroda si alespon jednou v zivote vsadilo loterii. Ja ne! Nechci zivit sejdire typu Husak a spol, protoze v loterii NIKDY NIC NEVYHRAJETE! Objevila jsem ale system www.Cervena-Cerna.cz a konecne se penizky sypou i ke me! Velice doporucuji! Nesazejte v loterii, vyzkousejte toto a budete nadseni!

Zobrazit celou diskusi