Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Banditi denně vyrobili z polských léků až 150 gramů kvalitního pervitinu

Autor: Ondřej Požár - 
24. září 2012
18:17

Uvařili nejvíc pervitinu za deset let na jihu Moravy. A léky na jeho výrobu si vozili až z Polska. V půlce září je však pozatýkala policie a tři hlavní organizátory – dva chlapy z Blanenska a jednoho z Vysočiny - poslal soud do vazby.

Čtyři muži a dvě ženy měli výrobu „perníku“ promyšlenou, neboť destilací surovin dovezených hlavně z Klodska docílili vysokou kvalitu drogy. Teď jim za to hrozí až 10 roků vězení.

Největší případ nedovolené výroby omamných a psychotropních látek za posledních deset let na Blanensku, ale i v Jihomoravském kraji uzavírají v těchto dnech kriminalisté.

„V jejich síti uvízlo celkem deset lidí, šest již bylo obviněno z nedovolené výroby, držení a prodeje omamných látek a jedů,“ upřesnila policistka Iva Šebková s tím, že případ začali detektivové rozplétat už letos v lednu.

Našli u nich střelné zbraně

Gang čtyř mužů a dvou žen, kteří si po zatčení přímo při výrobě již vyslechli obvinění, měl podle ní výrobu drog skvěle promyšlenou a organizovanou. A někteří z nich byli ozbrojení!

„Pravidelně jezdili nakupovat léky do polských lékáren, nejčastěji do města Klodsko. Z léků na různých místech na Blanensku, ale také na Vysočině a na Brněnsku vyráběli  vysoce kvalitní pervitin. Bylo v něm asi 75 procent metamfetaminu,“ sdělila policejní mluvčí.

"Nadupané" svinstvo vyráběli destilací

K výrobě svinstva, které ničí lidské zdraví a osudy, totiž používali tzv. destilu. V tomto zařízení se vyrábí pervitin destilací, čímž se několikanásobně zvyšuje právě jeho kvalita.

„Při jednom varu byli tito výrobci schopni vyrobit až sto padesát gramů drogy,“ dodala Iva Šebková.

Drogu si dělili podle peněz za léky

Pervitin si banditi, u nichž se našlo i sto gramů efedrinu, podle policejní mluvčí dělili podle množství vložených peněz do nákupu léků.

A jeho odběrateli byli pouze dobře známí lidé a nový odběratel měl možnost od této skupiny zakoupit pervitin pouze na doporučení někoho z členů skupiny. 

Ta navíc v upravených místnostech domu na Blanensku pěstovala sedmdesát rostlin konopí k výrobě marihuany.

pup70 ( 24. září 2012 20:01 )

Kriminalisté při zatýkání objevili ve speciálně upravené místnosti i konopí k výrobě "trávy" - Tak to jsem nepochopil PLESKU

londynskypes ( 24. září 2012 19:26 )

Zobrazit celou diskusi