Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrhlý ředitel katolické školy: Nutil žačky, aby z něj lízaly šlehačku

Autor: simao, INT - 
21. září 2012
10:05

Katolický kněz a zároveň ředitel církevní školy vymyslel pro své nezletilé žáky hodně svérázný rituál. A Poláci řeší další skandál, spojovaný s pedofilií kněží...

Dosti svérázně si poselství učitele národů Komenského "škola hrou" vysvětlil Polák Marcin Kozyra, ředitel salesiánské školy v Lublinu. Na veřejnost totiž vyplynuly snímky z podivného rituálu při zahájení nového školního roku.

A je z toho pořádný skandál. Kněží si od dvanácti a třináctiletých žaček, ale i žáků, nechal olizovat šlehačku z těla - dle dostupných fotek z kolen. Sedí při tom v křesle, v ruce drží hůl, na sobě jen šortky. Z dalších snímků jsou patrné i jiné, přece jen o něco mírnější úkoly - třeba lézt po čtyřech do schodů.

Polská veřejnost je přesto zděšená. "Je to velmi znepokojující," sdělil médiím mluvčí polské vlády Marek Michalak.

Katolický učitel se však brání tím, že tenhle iniciační obřad je ve škole tradicí již pěknou řádku let a nikdy to nikomu nevadilo. "Byly překročeny hranice slušnosti a přijatelných forem tělesného kontaktu," dodal však vládní mluvčí.

Také Monika Sajkowska s organizace na ochranu dětských práv Nobody's Child označuje ředitelovo počínání jako naprosto nevhodné: "Děti do toho byly vmanipulovány...," říká a doufá, že v tom nebyl jiný motiv, než jen nešťastně zvolená hra. Sexuálních skandálů totiž má katolická obec v Polsku na svém kontě již pěknou řádku.

josefk91 ( 24. září 2012 09:05 )

Ano to je něco pro vás burany jednou se něco píše proti katolické církvi a hned se toho všichni chytají. Jeden člověk něco udělá a hned jsou všichni magoři. Kdyby aspoň jeden z vás byl v kostele na mši svaté, a trochu si dali v hlavě dohromady slova, které kněz říká, nebyli byste tak nevzdělaní (myslím tím tak zaujatí proti církvi). Samozřejmě jsem tady i četl narážky na historii, ale ani jeden se v historii určitě nezabýváte a jste naučení podle komunistyckých učebnic ze kterých se učí dodnes. A kde by byl svět bez církve? V církvi byli vždy nejvzdělanější lidé, většina vědců a vynálezců byla v církvi. Ale teď to nikdo neřeší, jen ať se najde něco kde se pošpiní církev co nejvíc, to je pro dnešní svět tak typické.

kacota ( 23. září 2012 22:15 )

Ty si úplne mimo, ale úplne. V živote som druhý nick nemala ani nebudem mať, tak si daj pohov láskavo Reagujem na lysohlava, ten ti ale "svou jednoduchostí" nevadí, že? Ale chápem asi prečo .. to je trapas, co ??

husqarnowicz ( 23. září 2012 19:25 )

jak si tedy vysvětlíš, že ČR je již po mnoho let označována jako jedna z nejateističtějších zemí světa? To nejsou údaje typu "jedna paní povídala", ale výsledky mnoha průzkumů seriózních a renomovaných agentur a organizací. Co se ateismu týče, vy na Slovensku jste oproti nám stále ještě někde ve středověku. Ale všeho do času, i u vás přichází čím dál tím víc lidí na to, jaká blbost a zbytečnost je náboženství a jak zločinná organizace je církev.

dave1987 ( 23. září 2012 12:47 )

Cesko a ateisticke? Tak na papieri, tak preco mate kostoly plne, nabite ludmi, aspon v Prahe to tak bolo (nemyslim turisticke lokality), aha zabudla som vzdy ako sa to hodi... 

manolla1 ( 23. září 2012 07:35 )

Velké procento těchto "lidí", jsou jinak orientovaní.., proto také lezou do klášterů,atd. aby nebyli až tak průhlední ! Velká většina z těchto 4 a více %, jsou odporní, atd.uchyláci, viz.článek. Zmetky je potřeba vykastrovat!!!

Zobrazit celou diskusi