Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální rvačka Romů: Hodinu a půl se mlátili tyčemi! A pak všichni zmizeli

Autor: Jan Doležal, lmk - 
20. září 2012
05:00

VIDEO: Zkrvavení lidé, čtyři zdemolovaná auta a jedno v plamenech! Tak skončila brutální rvačka Romů v Horkách na Kutnohorsku. Video, na kterém je bitka zachycena, zaplavilo internet.

Dvě romské rodiny, které žijí v domku hned vedle nádraží, se porvaly jako zvířata. A důvod? Mezi místními lidmi kolují jen dohady. „Říká se, že kluk chodil s holkou, chtěli se odstěhovat a rodiče jim to nechtěli dovolit. Já ale myslím, že v tom byly peníze. Slyšel jsem, že tam někdo někomu ukradl 120 tisíc,“ řekl Blesku jeden z místních občanů.

Přijelo na ně trestní komando

Lidem, kteří bitku viděli, jde prý dodnes mráz po zádech. „Najednou přijela před barák čtyři auta a jedno narazilo do škodovky, ve které seděli tři lidé. Ostatní se pak kvůli velké rychlosti srazila mezi sebou. Škodovka hned poté začala hořet,“ popisoval muž ze sousedství.

Z aut pak vyskákalo asi dvacet Romů. V rukou měli tyče a obyvatele domu začali bít. „Trvalo to asi hodinu a půl a v té vřavě nebylo vůbec možné poznat, kdo je kdo,“ dodal soused.

Mají strach o život

Romové, kteří v domě u nádraží bydlí, se zamykají, nevycházejí. „Máme strach. Víme, proč se to všechno stalo, ale nic neřekneme. Bojíme se, aby nás nepřijeli zmlátit znovu,“ řekl jeden z účastníků rvačky.

Místní hospodský: Po rvačce všichni zmizeli

„Asi dva týdny po rvačce byl dům úplně opuštěný. Kde všichni byli, nevím. Nechali tady jen dva psy. Kdybych je nenakrmil, chcípli by hlady,“ řekl Blesku Richard Heger (64), který má kousek od romského domu hospodu. Romové z domu prý nikde nepracují, jen pobírají sociální dávky a živí se příležitostným sběrem jablek u silnic.