Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ministrův náměstek zemřel na divoké vodě: Šíleně se tam chlastalo, tvrdí svědek

Autor: oj - 
13. září 2012
07:37

Jakub Kulíšek (†31) pracoval na ministerstvu životního prostředí jako první náměstek. Koncem sprna se utopil při sjezdu divoké rakouské řeky Enns. Jeho smrti prý předcházela propitá noc i hazard organizátora.

„Tam se šíleně chlastalo. Již od prvopočátku, v tom autobusu. A celou dobu. Až do konce,“ popsal deníku Právo svědek. Někteří prý sjížděli opilý už první den řeku Salzu. Tam však vše proběhlo bez problému.

Další se den se měla sjíždět řeka Enns. V noci se znovu vydatně pilo. „Celou noc pršelo, řeka se zvedla. Všichni byli po opici, byli unavení,“ řekl deníku Právo svědek s tím, že většina chtěla raději do lázní Laa, nakonec se však nechali zbytkem a organizátorem přesvědčit a na řeku vyrazili. O chvíli později došlo k tragédii.

„Kluci jeli a po kousku, na první šlajsně, se obrátili. Ten, který to přežil, tak vyplaval nahoru a vyškrábal se na šutr. Ten strom tam nebyl ani vidět. Kuba se pravděpodobně někde zaháknul. Protože chvilku byl vidět, vykukovala hlava a ukazoval rukou na vestu, že je pravděpodobně o něco zaháknutý. Ale to je domněnka,“ uvedl.

Účastník výpravy se také podivil nad tím, že Bruštík nechal jet Kulíškovu loď jako první. „Proč poslal amatéry první na nebezpečný úsek a nesjel si to sám, to nedokážu říct. Proč nechal riskovat mladé kluky, kteří nemají s vodou takové zkušenosti,“ pozastavil se nad tím svědek.

ivoadler ( 13. září 2012 11:23 )

Takovejch cucáků je v orgánech státní správy a samosprávy spousta. A nikdo na ně nemá. Vzali to za správný stranický konec. Nejsem pro nějakou gerontokracii jako za bolševika, ale tohle je příliš.

kimirsen ( 13. září 2012 10:39 )

byl extrémně dobrej a inteligentní, ale v 31 první náměstek?...asi nás to nechápe víc...

castelo ( 13. září 2012 10:13 )

Dobře mu tak CIPOVI.

rendyx111 ( 13. září 2012 10:12 )

přesně,ale tento šmejd to dotáhl svými praktikami nejvýše.....

rukka ( 13. září 2012 08:45 )

NO vono něco jinýho, jet vožralej po stadionu v Harrachově na běžkách, a něco jinýho se vožrat před sjezdem na divoký vodě, na řece kterou neznám a jezdit vodu, když to neumím?? asi moc chytrý nebyl!! Mě se kormidelník topil na divoký Orlici, ale tam byli na každým jezu při závodech potápěči, a ty ho vytáhli - a je to hovno řeka - velkej respekt to chce mít, ale musíš myslet hlavou - proč tam ty idoti lezou, když to neuměj?? jenom že maj prachy a můžou si to dovolit??

Zobrazit celou diskusi