Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obviněný za pančovaný alkohol je ve vazbě: Další dva otrávení, tři lidé zemřeli

Nelegálním alkoholem se otrávili další dva lidé. Policie už má nejspíš viníka.
Nelegálním alkoholem se otrávili další dva lidé. Policie už má nejspíš viníka.  (Autor: Blesk – Ivana Žáková)
Autor: ČTK, lm - 
9. září 2012
16:18

Další dva muži leží od soboty v kritickém stavu v nemocnicích v Kyjově a ve Znojmě po otravě metylalkoholem. Lékaři u nich naměřili vysokou až smrtelnou hladinu jedu. Policie už obvinila jednoho muže, který má nejspíš otravu několika lidí na svědomí.

V souvislosti s otravou několika lidí metylalkoholem v Moravskoslezském kraji policie obvinila 36letého muže z Havířova na Karvinsku. Muže policie viní z trestného činu proti životu a zdraví, přesnou právní kvalifikaci však teď nechce upřesnit. Obviněný už je ve vazbě. Pití nekvalitního a zřejmě nelegálně upraveného alkoholu si pravděpodobně vyžádalo tři lidské životy.

Další dva lidé se otrávili nelegálním alkoholem

V Kyjově v sobotu přijali v nemocnici 29letého muže z Veselí nad Moravou. "Je po resuscitaci a jeho stav je velmi vážný," uvedl Svoboda. "Zjišťujeme, kde k alkoholu přišel, abychom případně zamezili jeho šíření. Zatím není zřejmé, zda tento případ souvisí s havířovským," řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Muži, který je od soboty hospitalizován ve Znojmě, je 42 let a pochází od Havířova, v jihomoravském městě pracuje. "Podle svého vyjádření požil doma levnější alkohol," řekla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. "Je také ve velmi vážném stavu," dodal Jajtner.

Případ otravy metylalkoholem se objevil tento týden v Havířově a je pravděpodobné, že všichni postižení požili nelegálně upravený stáčený alkohol. Lidé hospitalizovaní kvůli tomu na severní Moravě jsou ve vážném stavu a hrozí jim minimálně trvalé následky.

jerryjerry78 ( 9. září 2012 18:53 )

Chcete jahody, řekne: Mame ! A ukáže na květák. Takže ani ovoce zelenina není pravé, pozor na ně

jerryjerry78 ( 9. září 2012 18:43 )

Ve vietnamských večerkách snad ani nic nemůže být nic pravé, natož chlast..

lunatic ( 9. září 2012 16:55 )

Jan Saudek tvrdil,že mu někdo doporučil,pokud již pít musí,aby sáhl vždy po kvalitním & značkovém alkoholu. ... aneb - o toto vše jsou abstinenti jaksi "ochuzeni"

Zobrazit celou diskusi