Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pitr s dalším odvoláním neuspěl: Potvrdili mu trest za čachry s akciemi Setuzy

Autor: ČTK, simao - 
7. září 2012
10:44

Podnikatel Tomáš Pitr neuspěl s odvoláním proti tříletému trestu za machinace s akciemi dvou potravinářských firem. Dva roky si však už odseděl ve vazbě.

Kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr měl v roce 2000 způsobit škodu za 700 milionů korun tím, že vyvedl z firmy Agrocredit akcie dvou potravinářských společností - Setuza a Milo Surovárny.

Podle soudu tak porušil povinnosti při správě cizího majetku. Napomáhat mu měl jeho komplic Martin Zouhar. Vinným byl Pitr uznán již v roce 2010. Ovšem v nepřítomnosti - pobýval v té době ve Švýcarsku.

Od roku 2007 se Pitr ve Švýcarsku skrýval, v červenci 2010 však byl zadržen ve Svatém Mořici a počátkem dubna 2012 dopraven do Česka.

Jeden trest mu zrušili, s dalším odvoláním neuspěl

Odvolací pražský městský soud se dnes zabýval námitkou proti tříletému trestu, který byl Pitrovi za akcie vyměřen. A Pitr se svým odvoláním neuspěl.

Podnikatel již ale přes dva roky strávil ve vazbě. Celkem měl na triku souhrnný šestiletý trest, do kterého spadala i další Pitrova kauza. Spolu s podnikatelem Miroslavem Provodem byl Pitr obžalován za daňové podvody s více než dvacetimilionovou škodou.

Obžaloby z daňových deliktů však Pitra městský soud zbavil! Co to znamená? Až si odsedí trest za kšefty s akciemi Setuzy, bude podnikatel opět volný.

decathlonova-matka ( 7. září 2012 12:52 )

tři roky za 700 mega k nezaplacení

Zobrazit celou diskusi