Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kanibal ze Slovenska zabil dvě dívky: Policie uzavřela šílenou kauzu

Autor: Čas.sk, simao - 
6. září 2012
05:40

Byla to obrovská kauza a ani po jejím definitivním policejním uzavření není jisté, jak to bylo doopravdy. Jisté však je, že slovenský kanibal Čurko je po smrti. A zabil (minimálně?) dvě dívky.

Kauza údajného kanibala Matěje Čurka (†42) je u konce. Její hlavní aktér sice již nežije, zemřel při policejním zásahu, znalecké posudky mu však prokázaly, že je zodpovědný za smrt dvou dívek - Lucie  a Eleny (†30).

"Ženy byly zavražděné, pachatelem byl Matěj Č.," potvrdila mluvčí slovenského policejního prezídia Denisa Baloghová. Těla zabitých dívek našli policisté podle signálu GPS, kterou měl vrah při loňských vraždách u sebe, a dat z jeho počítače. A v jeho foťáku našli snímky zavražděných...

Našli ho díky inzerátu

Nepotvrdilo se však to, o čem se dlouho spekulovalo - policisté nenašli více hrobů. "Všechny místa, která byla zjištěna souřadnicemi ze znaleckého posudku, policisté prohledali. Jiné tělesné ostatky však nenašli," dodala mluvčí.

Čurka však vystopovali díky inzerátu, který odpovídal jeho kanibalistickým choutkám. Na internet ho zadal švýcarský občan, který žádal o milosrdné ukončení života. Na inzerát zareagoval Čurko s tím, že Švýcara zabije, ale pak ho rozřeže, maso nakoření a sní!

Namísto Švýcara dorazil policista

O případu tehdy informoval Nový čas. Namísto Švýcara, který se zalekl, dorazil do lesa nedaleko Košic policejní agent, policisté zastřelili Čurka na útěku. Našli u něj pilky i koření...

Podle slovenského deníku se však nepodařilo potvrdit, zda se kanibalistické choutky projevily u Čurka i v případě vražd dívek.

Jedné z nich, Lucii, však psal odpudivé zprávy: "Jsem jen úchyl, kterého vzrušuje smrt, chci cítit dotek mrtvého těla. Preferuji škrcení, je při něm přímý kontakt. Dám ti lék na omámení a až usneš, uškrtím tě. Neboj se, že by ses probrala. Nejsi první, je to ozkoušené. Vykopat hrob zabere asi hodinu a půl...," napsal dívce přes internet, kde byl zvyklý dlouhé hodiny vysedávat.

O dobrovolnou smrt ho žádal prý i mladý Čech Jan z Pardubic, který si vzal život, když Čurka dopadli a zastřelili. Jan zemřel v ten samý den, jako slovenský šílenec.

Zobrazit celou diskusi