Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Změny v pražské MHD: Chyť ho, když to dokážeš...

Autobus č. 191 na zastávce Stadion Strahov končí a změní se na č. 143. Jenže cestující musí vystoupit a přeběhnout pár metrů do stejného autobusu…
Autobus č. 191 na zastávce Stadion Strahov končí a změní se na č. 143. Jenže cestující musí vystoupit a přeběhnout pár metrů do stejného autobusu…  (Autor: Foto Blesk – Jiří Hadač, Martin Sekanina a reprofoto youtube.com)
Autor: Šimon Hradní, Tereza Stonišová - 
4. září 2012
09:54

Páteřní linky, úspory, lepší a rychlejší spoje. Tím Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID) zdůvodňoval největší změny v dopravě za posledních 20 let. Jak vypadala pražská doprava první den ostrého provozu?

Nad logikou nástupů a výstupů zůstává rozum stát. Ze Smíchova do Dejvic jede linka 191 na zastávku Stadion Strahov. Zmatení cestující musí vystoupit, poté se autobus rozjede a přesune se o pár desítek metrů dál. Na nástupní zastávce Stadion Strahov se původní linka změní na 143 a pokračuje směrem do Dejvic. Pokud ji cestující chtějí chytit, musí si z jedné zastávky na druhou zasprintovat. Ostatní mají smůlu.

Nemocnice bez spojení!

ROPID nedomyslel (ne)jednu zásadní věc – dostupnost do nemocnic. Například do Polikliniky Vysočanská ze Strossmayerova náměstí se dá dostat pouze s přestupem – na Palmovce. „Chodíme pravidelně darovat krev. Teď trvá cesta mnohem déle,“ řekl Blesku Miloslav Obst.

Cestování zrychlilo

Aspoň jedna dobrá zpráva. Cesta vysokoškoláků z kolejí Jižní Město do VŠE na Žižkově trvala kolem 45 minut s dvěma přestupy, teď je to o osm minut rychleji. „Je fajn, že se na Žižkov dostanu rychleji, i když pořád musím dvakrát přestupovat,“ řekl Blesku student VŠE Michal Šoman (22).

Důchodci, utíkejte!

Senioři v Praze 2 kvůli změnám trpí. Ještě v pátek se pohodlně dostali třeba z I. P. Pavlova až k Vršovické poliklinice. Teď musí přestupovat. Ze zastávky Náměstí bratří Synků musí, často o berlích, ujít zhruba 400 metrů do Otakarovy ulice. Až tam nasednou (když ji stihnou) na další tramvaj, která je odveze do cíle.

amalka201397 ( 5. září 2012 11:23 )

TO: dattatutaskin - pane, z Vašeho dalšího příspěvku na mě stále více působíte jako najaký zvrhlý pedofil. Takže radši ruce od vás pryč... je to opravdu úchylné, jak neustálé argumentujete ZŠ a mlíčkem fuj... a souhlasím s vencapernik. Mimochodem... když tu Prahu tak nenávidíte a možná ani nevíte, jak se do ní dostat tak se snad ani nemíchejte do diskuzí, které by se měly týkat výhradně pražáků a nebo inteligentních lidí, kteří svým příspěvkem mají co říct... tyhle vaše zvratky si nechte do nějaké putiky. Sbohem pane

venxa ( 4. září 2012 22:27 )

Jo kobylo. Hrnula se sem zaplava tvych soukmenovcu. Mistni si proto mysleli ze Cesko je nekde u Indie podle vizaze tvych pribuznych "Ceskych" obcanu.

venxa ( 4. září 2012 19:19 )

Vyse.rte se na hromadnou dopravu a jezdete po vlastnich kolech. Ja to telam taky tak. Za ctyricet let ziti v Toronte jsem pouzil mestskou dopravu asi ctyrikrat. Jinak o cem jinem muzou burani psat nez o kravach?. Burani byli vzdycky burani!

naidka ( 4. září 2012 16:31 )

proč bych měla sedět v hospodě? Když si chci někam sednout, jdu na terasu nebo do zahrady a to pivo si dám klidně tam. Je to zdravější a mám bezpochyby lepší výhled než čuchat smrad z aut a čumět na beton.

naidka ( 4. září 2012 16:23 )

dattatutaskin: vůbec se s nima nebav, nestojí za to !! Nevidí si dál než na špičku nosu. Co bychom Pražákům měli proboha závidět? Z ruky do huby, co vydělám, tak probendím? Ani náhodou. To spíš Pražáci by měli venkovanům závidět, vždyť už u nás je to samý lufťák, aby se aspoň trochu zrekreovali od městského chaosu.

Zobrazit celou diskusi